Prefectul Timofei, la Ziua Europei: ”Vă îndemn dragi brăileni să iubim locul în care ne-am născut, să ne iubim și respectăm părinții, țara și istoria”

Instituția Prefectului – Județul Brăila a organizat, astăzi, o serie de manifestări dedicate Zilei Europei, pe platoul din fața Palatului Administrativ, din municipiu. Astfel, prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI, în prezența reprezentanților autorităților publice locale, ai structurilor sistemului național de apărare, ordine publică din garnizoana Brăila, a susținut alocuțiunea cu ocazia zilei de 9 Mai. 

”Sunt onorat să marcăm împreună, astăzi, Ziua Europei. Vă reamintesc că ieri a fost comemorată și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Ziua de 8 mai 1945 a avut o importanță deosebită, atât pentru România, cât și pentru întreaga Europă. Este ziua care a marcat finalul celui de-al Doilea Război Mondial, care a însemnat o nouă etapă în istoria lumii. Să ne înclinăm cu recunoștință în memoria eroilor români care au luptat pentru eliberarea țării și a Europei de Est. Astăzi, 9 mai, sărbătorim Ziua Europei, un simbol al unității în rândul cetățenilor acestui continent. Să nu uităm cât de puternici putem fi împreună! Consider că a venit vremea să conștientizăm că pacea și securitatea, respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor sunt garanții câștigate cu greu și pe care trebuie să le protejăm în continuare. Vă îndemn dragi brăileni să iubim locul în care ne-am născut, să ne iubim și respectăm părinții, țara și istoria. La mulți ani România! La mulți ani Europa! La mulți ani familiei europene!”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.

Alături de echipa Instituției Prefectului, la eveniment au participat primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, alături de viceprimarii Doinița Ciocan și Jantea Crican Alexandru, vicepreședinții Consiliului Județean Brăila, Ionel Epureanu și Dobre Ionuț Ciprian, precum și inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Marius Budu, inspectorul-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, Iulian Albăceanu, comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea”, colonel Ion Cristian, reprezentantul Garnizoanei Brăila, locțiitorul comandantului Flotilei Fluviale, comandor Dragoș Eugen Tătăranu, șefi ai serviciilor publice deconcentrate, precum și consilieri municipali și județeni.

Tot astăzi, prefectul Iulian TIMOFEI a participat și la Târgul Caritabil “Nepoți pentru Bunici” organizat de Primăria Municipiului Brăila, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Brăila și Consiliul Județean, eveniment gândit pentru a puncta Ziua Europei și desfășurat pe platoul din fața Palatului Administrativ.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry