S-au montat primele tabliere la podul peste calea ferată! Proiectul, ”Pod suspendat peste Dunăre, în zona Brăila”, este în grafic!

Constructorii podului peste Dunăre lucrează concomitent și la drumul care va face legătura între pod și Centura Brăilei. Zilele trecute s-au montat primele tabliere ale podului peste calea ferată.

Proiectul începe la nord de municipiul Brăila, din intersecția DN2B Buzău–Brăila-Galați cu șoseaua Baldovinești (km 110+344 DN2B), intersectează drumul județean DJ 221B după care traversează drumul național DN22B Brăila–Galați și Fluviul Dunărea în zona km 165+800 (kilometraj pe Dunăre măsurat de la Sulina), după care realizează legătura cu drumul național DN22 Râmnicu Sărat–Brăila- Tulcea (km 108+310), la nord de localitatea Jijila. După traversarea Dunării traseul va face legătura cu drumul național DN22 între localitățile Smârdan și Măcin printr-un drum de legătura.

Contractul pentru podul suspendat peste Dunăre a fost semnat în ultima zi de mandat a vicepreședintelui PSD, europarlamentarul Mihai Tudose, aflat la acea dată în funcția de prim-ministru al României.

”La momentul finalizării va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii”, notează Compania de Drumuri.

Cele două turnuri ale Podului ating o înălțime de 192 metri și sunt practic cele mai înalte construcții din România (dincolo de coșuri de fum sau antene).

Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km.

  • Drumul principal Brăila – Jijila. Va avea o lungime de 19,095 Km si va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete.
  • Drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin. Cu o lungime de 4,328 km, acest drum va fi prevăzut cu o bandă de circulație pe sens. Drumul de legătură urmează să pornească de la km 7+940 al drumului principal (Brăila- Jijila) si se va intersecta cu DN22 Smârdan-Măcin.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry