Un nou drum, de mare viteză! TRANSREGIO Galați – A2 – Bulgaria! Pare ireal? A fost desemnat câștigătorul studiului de fezabilitate!

  • Pe 14 iulie 2022, a fost publicat anunțul de licitație pentru studiul de fezabilitate aferent drumului de mare viteză TransRegio Brăila – Slobozia – Drajna – A2 – Chiciu
  • Viitorul drum TransRegio ar urma să străbată Bărăganul. Pentru secțiunea Brăila – Galați, lucrările au fost deja începute de CNAIR, contractul pentru cei aproape 11 kilometri fiind atribuit grupului UMB.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic în Zona de Est și Sud a desemnat pe 12 ianuarie câștigătorul contractului pentru servicii de proiectare, faza Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Drum TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu – Autostrada A2”, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Conform informațiilor publicate de economica.net, surse ale Asociației Pro Infrastructură (API) susțin că a fost desemnată câștigătoare oferta asocierii East Water Drillings – Primacons.

Drumul TransRegio are o lungime estimată de 150 de kilometri. Acest proiect este derulat prin ADI – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, formată din CJ Galați, CJ Brăila, CJ Călărași și CJ Ialomița. Cele patru județe au în acest sens un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Beneficiar va fi statul român, pentru că după ce se va termina Drumul TransRegio îl vom preda Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar până atunci ne vom ocupa chiar noi, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, de tot ce înseamnă întocmirea documentației, licitație și monitorizarea lucrărilor de construcție”,

declara Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, la începutul anului trecut.

Vor fi analizate inclusiv variantele unor centuri ocolitoare, astfel încât traficul să fie scos din localități, iar conducătorii auto să ajungă mult mai repede la Autostrada Soarelui și mai departe la Chiciu – Călărași.

Finanțarea este depusă pe fonduri europene pe POIM pentru partea de proiectare și urmează ca după realizarea documentației tehnice, proiectul să fie depus pentru execuție pe Programul Operațional Transport (POT).

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry