VEȘTI BUNE! S-a montat ultimul tablier peste calea ferată! Se lucrează la drumul de legătură între Centura Brăilei, Podul peste Dunăre și Drumul Expres Brăila-Galați!

Podul peste Dunăre urmează să fie inaugurat la finalul lunii iunie!

Șantierul Podului peste Dunăre a fost blocat la pasajul peste calea ferată. Parte componentă a mega-proiectului, pasajul peste calea ferată – amplasat în zona unde, practic, va începe urcarea pe pod – a fost finalizat de WeBuild de mai bine de o lună de zile parțial.

Se pare că WeBuild a vrut ca stâlpii CFR să fie mutați pe cheltuiala statului român, deși CNAIR a dovedit că, din punct de vedere juridic, stâlpii nu sunt parte a rețelei de utilitate publică, așa cum invocau italienii.

În final, WeBuild a mutat stâlpii de legătură pe cheltuiala lor și astfel a fost montată și ultima componentă a podului peste calea ferată.

Drumul care va lega Centura de podul suspendat este asfaltat de la piciorul podului și până la șoseaua care duce din Vidin la Baldovinești, rămânând în lucru porțiunea până la Șoseaua de Centură – din care face parte și pasajul CFR.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry