VIDEO: Contract semnat, în prezența ministrului Sorin Grindeanu! Un drum de mare viteză va lega Brăila de A2!


Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic în Zona de Est și Sud a desemnat pe 12 ianuarie câștigătorul contractului pentru servicii de proiectare, faza Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Drum TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu – Autostrada A2”, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Ofertant Câștigător:  Asocierea EAST WATER DRILLINGS SRI (lider de asociere) & PRIMACONS GROUP SRL (asociat)= Beneficiar: Ministerul Transporturilor prin CNAIR

Valoarea contractului este de 17 064 028 lei (20 306 194 lei cu TVA)

Contractul a fost semnat astăzi, la Brăila, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și a celor doi europarlamentari, Mihai Tudose și Dan Nica.

Vor fi analizate inclusiv variantele unor centuri ocolitoare, astfel încât traficul să fie scos din localități, iar conducătorii auto să ajungă mult mai repede la Autostrada Soarelui și mai departe la Chiciu – Călărași.

Finanțarea este depusă pe fonduri europene pe POIM pentru partea de proiectare și urmează ca după realizarea documentației tehnice, proiectul să fie depus pentru execuție pe Programul Operațional Transport (POT).

Prezent la semnarea contractului, europarlamentarul Mihai Tudose și-a adus aminte, cu bucurie, de ultima zi la Palatul Victoria, în funcția de prim-ministru, când, alături de Felix Stroe, a fost semnat și contractul podului peste Dunăre.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry