VIDEO: ”Este anormal, incorect, nedrept, față de brăileni!” Președintele CJ Brăila, scrisoare deschisă către premier: ”Nu suntem damnați!

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, le-a cerut liberalilor să i se alăture în formularea unei scrisori către primul ministru al României, prin care să-i atragă atenția asupra sumelor pe care le primește județul Brăila de la bugetul de stat.

Chiriac a arătat, pe cifre, în cadrul ședinței cum PNL, de când a venit la guvernare, a diminuat semnificativ bugetul alocat drumurilor județene și comunale.

În anul 2019, pe o Guvernare PSD, suma alocată drumurilor județene și comunale a fost de 15 milioane. În anul 2019, vorbesc pentru cei care ați fost consilieri în funcție, am ajutat din bugetul de dezvoltare al județului, toți primarii, indiferent de culoarea politică, care și-au făcut temele și au avut toate documentele legale la dispoziție, pentru a face drumuri comunale.

În anul 2020, pe o Guvernare PNL, suma a fost înjumătățită – 8 milioane. Anul acesta, în 2021, tot pe o Guvernare PNL, suma este 5,6 milioane. Vă dați seama că ne-a dust la 30% față de suma alocată în 2019(…)”,

a declarat președintele CJ Brăila.

Președintele consideră că este ”anormal, incorect, nedrept, față de brăileni” felul în care Guvernul Cîțu a ales să repartizeze sumele din bugetul de stat, către toate județele, dar în special către cele conduse de PSD.

Deci v-am făcut o comparație, 2019/2020/2021 – este o bătaie de joc la adresa Consiliului Județean Brăila, la adresa județului Brăila, ținând cont că suma alocată drumurilor județene și comunale a fost redusă. Este anormal, incorect, nedrept, față de brăileni!

O să fac o scrisoare deschisă către premierul României că nu suntem damnați la Brăila! Și vă rog și pe dumneavostră, domnilor colegi de la PNL, că sunteți colegi cu actualul Guvern, să vă alăturați la această scrisoare deschisă către domnul premier”,

a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry