Deputatul PSD Nicu Niță: ”Executivul și-a onorat angajamentul ca niciun salariu net din Construcții și Agricultură să nu scadă!”

  • De majorarea salariului minim brut în domeniul construcțiilor vor beneficia 423.110 salariați, iar în sectorul agricol și industria alimentară 168.000 de salariați, potrivit estimărilor.
  • Salariul minim brut în construcţii creşte la 4.582 de lei lunar, iar în agricultură – la 3.436 de lei brut de la 1 noiembrie.

Deputatul PSD, Nicu Niță, spune că măsura vine ca o ”încurajare pentru tineri sau pentru cei pasionați de sectoarele de activitate menționate, de a păși cu încredere în rândul salariaților din agricultură sau construcții”.

Cele două sectoare de activitate sunt printre cele mai importante în mecanismul de creștere economică, astfel că, Guvernul Ciolacu a menținut și unele facilități care să permită angajatorilor să-și păstreze forța de muncă:

  • Scutire de la plata impozitului pe venit de 10% pentru cei care au salarii sub 10.000 de lei.
  • Cota de CAS este diminuată cu 3,75 puncte procentuale (echivalentul contribuției transferate în Pilonul II).
  • Măsurile asigură în continuare lucrătorilor de pe piața de construcții și agricultură venituri nete mai mari în comparație cu alți salariați din domenii diferite, dar cu același salariu brut.

”În contextul destul de dificil în care Guvernul Ciolacu a preluat mandatul – executivul și-a onorat angajamentul ca niciun salariu net din Construcții si Agricultură să nu scadă sub nivelul minim care exista anterior eliminării scutirii de la plata CASS”, a transmis deputatul Nicu Niță.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry