Oamenii frumoși șterg lacrimile războiului! Brăilenii s-au mobilizat în lipsa unui plan real venit din partea statului!

Rețelele de socializare sunt pline cu anunțuri ale brăilenilor care și-au deschis casele pentru a primi refugiați, se ocupă de donații, de transport, iar unii au trecut chiar și granița cu Ucraina pentru a le oferi ajutoare celor care au rămas să-și apere țara.

Refugiații însă au ajuns în Brăila de patru zile. Unii au plecat mai departe, alții, în special mame cu copii minori vor să rămână cât mai aproape de graniță, în speranța că se vor întoarce la bărbații pe care i-au lăsat acasă. Fluxul este continuu, iar numărul lor crește de la o zi la alta.

Am întâlnit foarte mulți brăileni frumoși în perioada asta dornici și dispuși să facă lucruri cu adevărat impresionante pentru vecinii noștri.

Hotelurile din Brăila sunt aproape pline. Cele mai multe dintre ele nu au cerut bani la cazare sau le-au oferit refugiaților reduceri uriașe, de până la 80%. Nu toate însă au arătat aceeași compasiune.

Schimbul valutar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă refugiații ucraineni. Aceștia nu reușesc să-și schimbe banii la casele de schimb valutar și nici la băncile din Brăila. Singura lor soluție este să plătească cu cardul, doar în cazul în care sistemul bancar din Ucraina mai este funcțional.

Zeci de operatori economici s-au oferit să doneze alimente, haine jucării. Unii s-au dus cu ele direct la graniță, alții așteaptă frustrați ca statul să vină să deschidă un punct de colectare și în Brăila. Zeci și zeci de mesaje vin către jurnaliști din partea oamenilor care vor să ajute.

Și noi și voi ne uităm la acești oameni disperați care găsesc salvarea pe pământ românesc. Nu știu cum se face că, acolo unde românii văd, statul e orb?

În continuare este nevoie de ajutorul vostru! Dacă statul român doar atât poate… noi putem mai mult!

Jurnaliștii din Brăila sunt implicați în această acțiune și fiecare dintre noi vă vom ține la curent cu modalitățile prin care puteți fi de ajutor.

În același timp, le mulțumesc colegilor din presă care de patru zile sunt pe pământ ucrainean și ne țin la curent cu evoluția războiului, dar și celor care de patru zile dorm în vamă, pentru ca noi să fim informați și să putem să acordăm ajutor atunci când trebuie.

La momentul actual, autoritățile locale vă pun la dispoziție numărul de telefon 0731232773 operaționalizat în CJCCI, disponibil 24 din 24 de ore, asigurat de reprezentanții ISU, IPJ, IJJ și DSP.

Call Center la nivelul Primăriei – cu următorul număr de telefon: 0786763987 și un e-mail: cazareucraina@primariabraila.ro

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry