Răzbunarea unui președinte! Contractul prenupțial și… românii!

Situația este clară și merge mai departe de formarea unui guvern care să conducă România.

Acum(sanchi!) i-a luat grija de oameni călcând în picioare electoratul, atât de dreapta cât și de stânga, în formarea unei coaliții care să salveze… ce mai e de salvat după experimentele pe care le-au făcut în ultimii doi ani. Ceea ce nu ar fi deloc rău, dacă intențiile actorilor politici ar viza interesele românilor și nu doar pe cele electorale.

Ce nu câștigă PSD din salvarea PNL-ului și asumarea unei guvernări menită eșecului? În primul rând PSD vrea să scape de AUR, iar revenirea la guvernare, alături de  dușmanul nr.1 ar putea crește numărul dezamăgiților care vor căuta ”salvarea” la cei care o promit prin fiecare postare/filmare făcută cu telefonul mobil, chiar din sediul Parlamentului.

Scopul PSD-ului este ca în 2024 să se lupte doar cu PNL – un PNL care s-a distrus singur ”guvernând” țara într-o perioadă pandemică foarte grea. Pe lângă asta, PSD trebuie să asigure că viitoarele rectificări și alocări nu vor trece peste comunitățile păstorite de ei fără să lase urme, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani.

Apoi, cerințele cu care PSD merge la negocieri arată faptul că alegerile anticipate încă sunt în joc, iar social-democrații vor să-l determine pe Cîțu să-și asume chemarea PSD-ului la guvernare și recunoașterea implicită a faptului că PNL nu mai este primul partid din România.

Este foarte clar că PNL nu poate guverna singur, așa cum este la fel de clar că liberalii, dacă rămân la Palatul Victoria, cu orice altă variantă în afară de PSD, până în 2024, nu vor mai avea nici partid și nici electorat. Astfel s-a ajuns la concluzia că cea mai bună strategie este cea de a chema PSD la ”distrugere” în guvernare. Asta pentru că PSD, pe lângă voturile din Parlament, mai aduce și linia 1 de profesioniști, iar scorul lor în sondajele actuale îi cam sperie pe toți actorii politici.

Sigur că liberalii, care nu văd mai departe de ziua de mâine, s-au ofticat. Că ei nu pot cu PSD, că le stă în gât. Așa și? Ce vor face? Nu vor mai lua banii din PNDL 3? Nu am văzut niciun supărat să-i arunce demisia lui Cîțu în față… nici nu o să vedem! (excepție face tabăra lui Orban – cu totul altă discuție)

Spre deosebire de USR care abia a șters praful peste electoratul PNL, AUR a băgat mâna până la cot în simpatizanții PSD și, în ciuda faptului că a scos doar plebea, a lăsat o gaură substanțială în motoarele electorale. Ori, acest lucru devine inadmisibil pentru social-democrați, la fel cum liberalii vor avea o problemă dacă Orban reușește să-și atragă de partea lui, într-un nou partid, sponsorii care țin azi în viață PNL-ul.

Ei bine, într-o mare de agitație, cu pandemie, extremiști și fără profesioniști în guvern, era sigura soluție, politic vorbind, ca cele două mari partide să dea mâna, pentru ca 2024 să-i găsească din nou în opoziție.

Cât va ține căsătoria de probă? La cât de instabil emoțional e Cîțu au toate șansele să nu ajungă la divorț. O anulare la notar ar putea fi suficientă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry