Steagul lui Boboc!

Am salutat candidatura lui Alexandru Popa, încă de la început, la șefia PNL, pentru că am considerat că în final, după atâtea eșecuri electorale, liberalii au înțeles că trebuie să schimbe garda și să mai taie din uscăturile, care culmea au prins și mai multe rădăcini, prin organizația brăileană. Din păcate, cei care ne spuneau cât de bun e Alexandru Popa, cei care îl susțineau ca prim deputat al partidului aflat la guvernare, acum îl contracandidează pentru șefia partidului. Nu ar fi fost deloc o problemă dacă cei care își doresc să conducă PNL Brăila ar fi oameni noi, cu viziune politică, cu funcții obținute în baza experienței profesionale și nu a altor ”abilități”. Eșecurile politice nu l-au învățat nimic pe Boboc care pare să nu lase până nu scufundă de tot corabia liberală, la Brăila.

Boboc nu își asumă eșecul de la alegerile locale. A spus-o chiar el, cu subiect și predicat, dând vina pe colegii care au susținut alți candidați. Domnule Boboc, vedeți că încurcați alegerile! La locale singurul liberal care sărit din liniile partidului a fost Nechita. La parlamentare s-a îngroșat gluma, după ce unii s-au săturat să vă tot vadă sprânceana pe afișele electorale.

L-am întrebat pe Boboc dacă va candida la alegerile din 2024… nici nu mai contează la care din ele, la cum îl știm noi s-ar băga la toate dar încă nu și-a achitat datoriile de acum 5 ani, nu mai zic de anul trecut. A zâmbit ca o domnișoară, atunci când i se face o propunere indecentă… dar nu inocent, pentru că, să-mi fie cu iertare, nu mai e nimic inocent acolo.

În ultima conferință, Boboc s-a plâns că de-a lungul timpului nu s-a dovedit nimeni capabil să țină sus steagul liberal, ceea ce omite să spună este că nimeni nu a avut loc să facă măcar propuneri pentru a salva ce mai era din PNL.

Și dacă ne uităm la oamenii care au părăsit PNL în ultimul an, fie că au plecat ei, fie că au fost demiși avem așa: Ovidiu Nechita – cel mai vocal consilier județean, fost vicepreședinte al CJ, finanțator important al PNL; Alexandru Dănăila – fost viceprimar, fost președinte de organizație; Adrian Tabarac – cel mai vocal consilier local, președinte de organizație municipală; Florin Cîrligea – consilier județean, unul dintre cei mai bogați brăileni și principal finanțator al partidului. De ce ar renunța PNL la acești oameni? Nu pentru că erau PSD-iști ci pentru că prezentau, la acel moment, un obstacol în ”cuceririle” lui Boboc.

Cât de corectă e lupta dintre Boboc și Popa? Cine mai știe, când Cortez își face veacul pe la Gropeni…

Cert este că liberalii au de ales și nu vorbim doar de conducerea PNL ci și de soarta lor pentru următorii patru ani.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry