Botea îl face praf pe Canciu: ”Persoana care conduce Inspectoratul Școlar își rezolvă problemele personale și nu aplică politica Guvernului PNL, în teritoriu!”

Fost șef al Inspectoratului Școlar Județean, Viorel Botea a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre schimbările produse la nivelul conducerii unităților de învățământ din municipiul și județul Brăila. Botea spune că actualul șef, Cătălin Canciu, se folosește de funcția pe care o are pentru a-i pedepsi pe unii colegi, dar și pentru a-i premia cu funcții de conducere, pe alții.

”În momentul de față, persoana care conduce Inspectoratul Școlar își rezolvă problemele personale și nu aplică politica Guvernului PNL, în teritoriu!

Apare o problemă foarte interesantă. Ministrul Educației a spus clar că nu se fac schimbări de directori decât dacă există deficiențe manageriale grave, având în vedere faptul că va începe concursul pe data de 15 octombrie”, a declarat Viorel Botea.

Fostul inspector Botea a vorbit și despre motivele pe care Canciu le-a invocat în ceea ce privește schimbarea directorului de la Școala ”Fănuș Neagu”: ”Banchetele nu sunt organizate de directori. Banchetele sunt organizate părinți, de elevi, în afara orelor de program și în afara unităților de învățământ. În acest caz a fost la Stejaru. Directorul nu răspunde de astfel de organizări”.

Liderul PMP a comentat și despre faptul că majoritatea profesorilor se află sub presiunea noului șef al inspectoratului. Botea spune că niciun director nu poate susține examenul în condiții normale, atunci când știe că nu este în grațiile noului șef.

”Asta cu ”este dreptul meu”, înseamnă aplicarea puterii discreționare a funcției, împotriva unor oameni care nu pot să se apere. Este politică revanșardă, personală”,

spune Viorel Botea.

Despre competența conducerii Inspectoratului Școlar Județean, liderul PMP spune că în ceea ce-i privește pe adjuncți se puteau găsi persoane mai bine pregătite, care să ocupe aceste funcții. Întrebat dacă actualul inspector este cel mai slab șef din istoria inspectoratului, Botea a rectificat spunând despre Canciu că este cu o clasă sub cel mai slab.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry