Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării – Festival concurs aflat la cea de-a XVII-a ediție

Atât portul tradițional cât și muzica populară fac parte din identitatea românilor, iar pentru a scoate mai mult în evidență importanța folclorului autentic, timp de trei zile, 23, 24 și 25 iulie 2024 la Brăila va avea loc cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de folclor Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării, organizat de Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila, pe scena de la Esplanada Dunării, o incursiune în folclorul autentic național și internațional, un regal folcloric cu ansambluri, concurenți și artiști de renume din țară și străinătate.

Festivalul concurs își propune redescoperirea, valorificarea și promovarea creațiilor folclorului muzical, afirmarea de noi interpreți ai genului vocal destinat prin definiție să sporească bogăția spirituală a tuturor locuitorilor de la Dunăre și nu numai dar și promovarea tradiției autentice, prin muzică, dans și meșteșuguri populare, accentuând astfel frumusețea, unicitatea fiecărei zone etnografice în parte.

Înscrierea la concursul din cadrul acestui eveniment internațional se face pe bază de Fișă de participare însoțită de fișiere pe suport CD sau fișiere atașate e-mail care conțin repertoriul de concurs. Acestea vor fi transmise Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Piața Traian, nr. 2 sau pe adresa festival.braila@gmail.com. Ultima zi de înscriere la concurs este 10 iunie 2024.

Fiecare concurent va prezenta 2 piese contrastante ca structură (tempo, melodie, ritm, caracter); prima piesă, fără acompaniament, iar a doua cu acompaniament orchestral și care să exprime zona etnofolclorică din care provine concurentul. Piesele vor răspunde, prin conținutul, mesajului transmis prin chiar genericul concursului – cantecul de dragoste. Interpreții se vor prezenta la Festival – în exclusivitate – cu repertoriu de dragoste.

Preselecția concurenților români și străini se face pe baza materialului audio transmis CD – mp3 sau prin poștă electronică, în intervalul 11-18 iunie 2024. Deciziile vor fi luate de către Juriul concursului. Rezultatul preselectiei va fi adus la cunoștința participanților in data de 19 iunie 2024, prin publicarea acestuia pe paginile web ale instituției.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry