COMISIA EUROPEANĂ mai aproape de cetățeni, prin CENTRUL EUROPE DIRECT BRĂILA

Centrul Europe Direct Brăila, proiect finanțat de către Comisia Europeană și găzduit, încă din 2008, de Asociația „C.I.D.I.E.D.D.” Brăila își va continua activitățile în următorii 5 ani.

Cu un mandat care va dura până la sfârșitul anului 2025, Centrul Europe Direct Brăila va stabili o legătură importantă între instituțiile UE și cetățeni, contribuind la explicarea modului în care Europa combate pandemia de COVID-19, stimulând redresarea economică prin intermediul programului NextGenerationEU și abordând tranziția verde și tranziția digitală.

Centrul va asigura informarea oportună și obiectivă cu privire la chestiunile europene și va depune, în același timp, eforturi pentru a interacționa cu cetățenii cu privire la chestiuni legate de starea și de viitorul Uniunii Europene. Prin intermediul acestor activități de informare și implicare, centrul își va aduce contribuția la sfera publică europeană și va spori gradul de conștientizare cu privire la UE și la prioritățile, oportunitățile și provocările sale.

Rolul Centrului:

1. Va implica publicul în evenimente, dialoguri cu cetățenii și în diferite forme de interacțiune offline și online, în special în ceea ce privește Conferința privind viitorul Europei;

2. Va pune la dispoziția mass-mediei și a multiplicatorilor de opinie locali conținut relevant privind politicile și prioritățile UE și îi va implica în activitățile centrelor;

3. Va ajuta Comisia să obțină o imagine de ansamblu a sensibilităților locale legate de politicile UE;

4. Va promova cetățenia europeană activă în școli;

5. Va promova coordonarea cu alte rețele ale UE prezente în regiuni, asigurându-le cetățenilor, organizațiilor sau companiilor accesul cu mai multă ușurință la destinațiile adecvate.

Echipa Centrului Europe Direct Brăila vă așteaptă la sediul din Stațiunea Lacu-Sărat, Vila Lăcrămioara, pentru a vă oferi informații despre Uniunea Europeană și pentru a derula împreună activități cu tematică europeană.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry