”Exemple de bune practici pentru facilitarea accesului egal la educație” –  simpozion la C.J.R.A.E. Brăila

La nivelul C.J.R.A.E. BRĂILA s-a desfășurat cea de-a doua ediție a SIMPOZIONULUI REGIONAL „PERSPECTIVE. REPERE PSIHOEDUCAȚIONALE ÎN ACTIVITATEA DIDACTICĂ” cu tema „Exemple de bune practici pentru facilitarea accesului egal la educație”.

Evenimentul a avut loc marți, 28 mai 2024, la  C.C.D. Brăila, Corp 2 (Str. Ana Aslan, Nr. 10).

Ediția de anul acesta a simpozionului prin tema pe care și-a propus-o, a avut în prim plan elevul și incluziunea ca proces important și necesar pentru valorizarea fiecărui copil.

Am beneficiat de colaborarea cu partenerii noștri I.S.J. Brăila și C.C.D. Brăila,  și de activități cu impact deosebit din partea invitaților (psihoterapeut Gabriela Bărbulescu; C.M.B.R.A.E.; C.J.R.A.E. Constanța; C.J.R.A.E. Tulcea).

În cadrul simpozionului au fost prezentate exemple de bune practici din cadrul programului național de prevenire a violenței și infracțiunilor în mediul școlar „ÎMPREUNĂ PRINDEM CURAJ” (Școala Gimnazială „Fănuș Neagu”, Școala Gimnazială Salcia Tudor, Școala Gimnazială „Mihu Dragomir”, Liceul Tehnologic „Panait Istrati”, Colegiul Național „C.D.Nenițescu”, Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau”, Colegiul Național „Gh. M. Murgoci”, Liceul Teoretic „Panait Cerna” ), din cadrul proiectului regional „SĂ FIM BUNI PRIETENI!”, încadrat în CAER 2024, poziția 350, dar și activități incluzive din cadrul proiectelor desfășurate la nivelul unităților școlare din județul Brăila.

Doar lucrând în echipă, cadre didactice, profesori consilieri școlari, profesori logopezi, cadre didactice de sprijin și mai ales părinți, putem să-I dăm fiecărui copil aripile potrivite pentru zborul în viață.

A fost o zi plină de „frumos”!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry