”Împreună pentru o educație sănătoasă” – proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow

Grădinița cu Program Prelungit nr.37 – structură Grădinița cu Program Prelungit nr.3, Brăila, organizează în perioada 01.10.2022 – 30.11.2022 proiectul ”Împreună pentru o educație sănătoasă” care își propune să reamenajeze o parte din curtea grădiniței, transformând-o într-un spațiu sigur, relaxant și totodată stimulativ pentru copii. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Proiectul ,,Împreună pentru o educație sănătoasă” corespunde nevoii copiilor de mișcare și joacă într-un mediu stimulativ, intuitiv, atractiv. Vrem să avem copii sănătoși, care învață în aer liber, practică exercițiul fizic ca parte firească a programului zilnic, în curtea grădiniței, amenajată corespunzător vârstei și normelor de securitate. Împreună, preșcolari, părinți, bunici, cadre didactice, personal auxiliar ne propunem ca prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului să nivelăm terenul, să achiziționăm și să montăm un complex de joacă și un traseu aplicativ, să plantăm copaci ornamentali și gazon și să organizăm ateliere în colaborare cu Biblioteca Județeană ,,Panait Istrati” Brăila, Crucea Roșie Română Filiala Brăila și C.J.R.A.E. Brăila. Prin activitățile desfășurate în proiect vom spori gradul de socializare a preșcolarilor, petrecerea unui timp de calitate a acestora în aer liber în care să-și poată depăși limitele și să-și descopere potențialul creativ iar adulții, prin activitățile de voluntariat, vor oferi copiilor modele demne de urmat.

Spațiul amenajat va găzdui ateliere de lectură, jocuri de mișcare și concursuri în aer liber, exerciții de prim ajutor și jocuri de rol. Aceste activități sunt facilitate de către cadrele didactice în colaborare cu reprezentanți ai instituțiilor mai sus menționate. La aceste ateliere vor participa cei 374 preșcolari ai Grădiniței cu Program Prelungit nr.37 și ai Structurii Grădinița cu Program Prelungit nr.3, împreună cu părinții și bunicii copiilor pe toată perioada implementării proiectului, dar și în viitor răspunzând  nevoii copiilor de ,,Joc, respect și bucurie”.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă.                             

”Mediul educațional este un factor activ și decisiv în procesul de dezvoltare și învățare al copilului. Specialiștii – conform Scrisorii metodice pentru anul școlar 2022-2023, îl numesc al treilea educator, pe lângă cadrul didactic și resursele înnăscute ale copilului. Calitatea mediului va influența dezvoltarea autonomiei copilului, progresele acestuia din punct de vedere fizic și cognitiv, formarea personalității acestora. Proiectul <<Împreună pentru o educație sănătoasă>> răspunde acestor nevoi și interese ale preșcolarilor”,

ne spune Profesor Învățământ Preșcolar Doina Jălăveanu, Director Grădinița cu Program Prelungit nr.37, Coordonatorul proiectului.

Descrierea organizației – Grădinița cu Program Prelungit nr.37, Brăila are ca Structură Grădinița cu Program Prelungit nr.3, situată în Calea Călărașilor, nr.104. Cei 374 de preșcolari înscriși în instituție sunt organizați în 16 grupe cu predare în alternativa educațională Waldorf, Step-by-Step și Tradițional fiind îndrumați de 30 cadre didactice care au ca misiune favorizarea stării de bine a copiilor prin utilizarea spațiului amenajat în care copilul  să poată explora, experimenta, să inventeze jocuri, să râdă zgomotos.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry