Lansare de carte la Biblioteca Județeană “Panait Istrati”: „Pe cuvânt de polițist” – Iulian Florin Goliță

Aflat la pensie de puțin timp, polițistul Iulian Florin Goliță s-a îndreptat spre lumea scrisului, realizând pe parcursul câtorva ani un volum care cuprinde însemnări ale vieții de polițist, amintiri ce dezvăluie episoade mai puțin cunoscute ale activității oamenilor legii, unele amuzante, altele serioase, structurate sub forma unor mici povestioare, dar și în versuri.

Încurajat de colegi și de cititorii de pe rețelele sociale și bazându-se pe talentul și pe vasta experiență profesională dobândită în anii în care a lucrat în diverse structuri ale poliției, Iulian Florin Goliță oferă publicului cititor o colecție de texte prin care se definește pe sine și relația dintre oamenii legii și comunitate.

“Eu am fost și voi fi mereu POLIȚIST. Dragii mei, nu vă promit că această cărțulie vă va schimba perspectiva asupra Vieții, a Creației, a Divinității ori a Genezei Universului, dar vă asigur că povestioarele sunt cât se poate de reale, sunt crâmpeie din viața unui polițist, și vesele, și triste, trăite de mine și de colegii mei și așternute ici-colea, în cele ce urmează, plus câteva pățanii din viața mea de zi cu zi, reale și-acelea.

Sunt realități din amintirile mele, așa cum mi-au venit în memorie. Așadar, vă voi purta în zigzag prin meseria ce-am iubit-o, prin viața mea și chiar prin imaginația mea, pe alocuri”, spune Iulian Florin Goliță.

Evenimentul de lansare a cărții “Pe cuvânt de polițist” va avea loc marți, 27 iulie 2021, ora 16:30, în spațiul expozițional de la subsolul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila.

Prezintă Marian Taifas, psiholog criminalist. Moderatorul evenimentului este Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry