Maria Tănase – etalon folcloric românesc

Muzeul Brăilei „Carol I” deschide pentru public o nouă expoziție itinerantă, cu tema Maria Tănase – etalon folcloric românesc, la secția „Etnografie” (strada Polonă, nr. 14), vineri, 29 octombrie 2021, ora 11. Expoziția aparține Muzeului Olteniei Craiova și poate fi vizitată în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022.

Expoziția cuprinde portrete și schițe realizate de pictorii: Mihai Dascălu, George Vlăescu, Liviu Gheorghe, Ion Deselnicu, Victor Pârlac, Sabin Nemeș, Gabriel Bratu, alături de  podoabe din porumb realizate de artistă, o casetă de bijuterii din lemn de mahon, o masă cu intarsii din lemn de trandafir, față de masă din bumbac și mătase, o carpetă orientală cusută cu bumbac, o scoică de mare, un vas de flori din aramă, vaze de sticlă și porțelan, pălării de stradă și de scenă din paie și tul, evantai confecționat din pene de struț cu mâner de os, obiecte de port ș.a. ce au aparținut marii artiste.

Organizatori și coordonatori ai acestui proiect:

  • Loredana Vasilica Durău, muzeograf la Muzeului Olteniei Craiova;
  • Sorin Turcu, conservator la Muzeului Olteniei Craiova;
  • Gabriela Cloșca, șef Secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I”.

Activitatea se va desfășura conform normelor în vigoare privind starea de alertă pe teritoriul României pentru stabilirea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv accesul publicului este permis doar cu dovada vaccinării și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR, nu mai vechi de 72 ore, sau rezultat negativ al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a  și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în limita a 50% din suprafața spațiului.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry