Spune NU drogurilor!

În perioada 17-22.06.2021, la Colegiul Economic Ion Ghica au avut loc o serie de activități cu tema „Spune NU drogurilor!, derulate în cadrul proiectului „Extemporal şi la dirigenţie”.

Întâlnirile se înscriu în seria celor realizate în cadrul campaniei media națională de prevenire a consumului de noi substanțe psihoactive”FII LIBER!”, implementată la nivel local de C.P.E.C.A. Brăila. Campania are ca scop creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la efectele medico-psiho-sociale ale consumului de substanţe noi psihoactive, precum şi dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă la nivelul populaţiei generale 15-64 de ani, cu accent pe populaţia şcolară şi la risc de consum de droguri 15-34 de ani.

Activitățile s-au derulat on-line prin intermediul aplicației Zoom, purtându-se discuţii interactive pe tema efectelor consumului de droguri.

Obiectivul întâlnirii a fost: informarea/educarea/conştientizarea elevilor cu privire la fenomenul drogurilor ilicite, neînceperea/renunțarea la fumat, cunoașterea și respectarea legislației în domeniu.

Au fost prezentate cauzele consumului, stadiile instalării dependenţei, consecințele pe termen scurt și lung ale consumului de droguri în planul sănătății somatic și psihice, tehnici de prevenire a recăderii în consum.

În susţinerea informaţiei prezentate, s-au folosit materiale video, didactice (mulajele de silicon ce imită plămânii).

Profesori coordonatori activitate:

Mușat Simona Gianina

Berechet Claudia

Istrate Camelia

Popa Livioara

Stanciu Nicoleta

Mateiașu Teodora

Istrate Cătălin

Zafiu Doinița

Toader Constantin

Dulgheru Mariana

Maraloiu Pompilia

StancuVirginica, CSEI

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry