13 septembrie – Ziua Pompierilor din România! Mesajul prefectului: ”Vă mulțumesc pentru efortul remarcabil, pentru devotamentul faţă de ţară și de cetățenii săi”

Pentru rezultate deosebite in activitatea desfasurata, cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania, au fost avansati in gradul urmator un ofiter, cinci subofiteri si citati prin ordin de zi pe unitate 94 pompieri militari.

La activitate au participat prefectul judetului Braila – Iulian Timifei, presedintele Consiliului Judetean Braila – Iulian Francisk Chiriac, primarul municipiului Braila – Marian Dragomir, vicepresedintii C.J. Braila, viceprimarul municipiului Braila, sefii structurilor de ordine publica din judet.

”Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră cu ocazia Zilei Pompierilor din România, o zi dedicată vouă, celor care, cu mult curaj, înfruntă zi de zi pericole pentru a-i proteja și salva pe ceilalți. Aniversată în fiecare an pe data de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România îmi oferă ocazia de a celebra curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu al celor care salvează vieți.

Zi de zi la datorie, pompierii sunt în permanenţă pregătiţi pentru a lupta cu incendiile, inundaţiile sau cu alte calamităţi, situaţii în care, de nenumărate ori, îşi periclitează propria viaţă pentru salvarea cetăţenilor, a bunurilor acestora, a valorilor materiale şi spirituale ale naţiunii, meritându-şi pe deplin preţuirea, stima şi respectul concetăţenilor, în slujba cărora se află.

La ceas aniversar, ca brăilean, dar şi în calitate de prefect al judeţului Brăila, precum și ca președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, vă transmit, stimaţi pompieri respectul şi mulţumirile mele pentru tot ceea ce faceţi pentru oameni, în fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare secundă a serviciului dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru efortul remarcabil, pentru devotamentul faţă de ţară și de cetățenii săi şi vă urez mult succes în continuare! LA MULŢI ANI!”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.

Tot ieri, incepand cu ora 09.00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila și-a deschis portile pentru toti cei care au dorit sa se familiarizeze cu specificul acestei profesii, a fost prezentata tehnica de interventie cu care echipajele serviciilor profesioniste participa la misiunile de salvare si au fost realizate exercitii demonstrative specifice.

La nivelul municipiului Braila au fost organizate puncte de informare preventivă la sediul inspectoratului și în parcarea Promenada Mall. Au fost distribuite materiale de informare preventiva cu tipurile de risc generatoare de situatii de urgenta, masuri de prevenire a acestora si reguli de comportare in momentul producerii unor astfel de situatii. La Scoala Gimnaziala “I. L. Caragiale” s-au desfasurat lectii deschise cu elevi din ciclul primar si gimnazial, avand ca tema cunoasterea tipurilor de riscuri de pe raza judetului, a modului de actiune  premergator, pe timpul si dupa producerea situatiilor de urgenta, precum si insemnatatea zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din Romania.

La ora 12.00, la sediul inspectoratului a avut loc slujba de pomenire a pompierilor braileni trecuti la cele vesnice si au fost inaltate rugaciuni catre Sfantul Iosif cel Nou de la Partos, Ocrotitorul Pompierilor din Romania.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry