Aproximativ 200 de animale au ars de vii într-un incendiu la o fermă din județul Brăila! După aproape 8 ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să stingă focul!

În data de 21.11.2023, ora 21:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila a fost anunțat prin apel la 112 de producerea unui incendiu la o fermă de pe raza localității Grădiștea.

La locul intervenției s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă (ASAS) și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Ianca, o ASAS din cadrul Detașamentului 1 de pompieri Brăila, o ASAS din cadrul Gărzii de intervenție Făurei. În sprijin au intervenit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Grădiștea cu o ASAS, o cisternă și un utilaj de încărcat frontal, SVSU Șuțești cu o ASAS și SVSU Racovița cu un utilaj și o cisternă.

În urma recunoașterii, s-a constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1000 mp, fiind surprinse un număr considerabil de animale (bovine, ovine, porcine). S-a acționat pentru limitarea propagării incendiului și evacurea animalelor. Ulterior, s-a constatat că incendiul se manifesta la trei grajduri și s-a reușit limitarea propagării și extinderii incendiului.

În încercarea de a evacua animalele, în jurul orelor 22:30, a rezultat și o victimă, în stare conștientă, care prezenta arsuri de gradul 1 și 2. Victima (sex masculin, 33 ani) a fost preluată de echipajul Serviciul de Ambulanță Județean Brăila și transportată la U.P.U. Brăila.

În jurul orelor 04:55, incendiul a fost lichidat și au rezultat pagube materiale însemnate. Au ars două grajduri cu o suprafață de aproximativ 800 mp. cu bunurile aferente (aparate de muls, stand de răcire, material lemnos, furaje), cca. 40 porcine, 70 ovine și 80 bovine.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry