Braconaj pe Dunăre! | Bărbați din Chiscani prinși la vânătoare de rațe sălbatice!

La data de 6 decembrie, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila au acționat pe raza județului Brăila pentru combaterea braconajului cinegetic.

Astfel, ieri la ora 10:10, polițiștii au depistat în flagrant doi bărbați de 45 și 47 de ani, din Chiscani, în timp ce practicau vânătoarea fără drept, pe un fond cinegetic situat în Balta Mare a Brăilei.

Din primele cercetări a reieșit că cei doi bărbați s-ar fi deplasat într-o autoutilitară cu remorcă cu care au transporat o ambarcațiune cu motor până pe malul Fluviului Dunărea în localitatea Chiscani. Aceștia ar fi folosit ambarcațiunea pe apă, de unde ar fi împușcat păsări sălbatice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul de 45 de ani nu este deținător legal de armă și nu posedă permis de vânătoare, iar bărbatul de 47 de ani nu a putut prezenta autorizație de vânătoare pentru fondul cinegetic din Insula Mare a Brăilei.

În urma controlului efectuat asupra celor doi bărbați dar și al autoutilitarei folosite, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, o armă de vânătoare letală, 134 de cartușe de vânătoare și trei păsări sălbatice din specia rață.

De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor autoutilitara și remorca precum și ambarcațiunea cu motor.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept și braconaj cinegetic.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry