”Colcăie” drogurile în Brăila! Doi tineri au fost prinși de jandarmi! Drug-testul de la Rutieră s-a dovedit a fi eficient! DIICOT are alte preocupări

În perioada 15 – 17 iulie a.c., jandarmii brăileni au depistat doi tineri care aveau asupra lor pliculețe cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Vineri, 15 iulie a.c., în jurul orei 17:40, echipajul de jandarmerie aflat în serviciu a depistat, pe raza municipiului, un tânăr în vârstă de 27 de ani care avea asupra sa substanțe interzise. În urma controlului corporal, în buzunarul stâng al pantalonilor a fost găsită o folie din aluminiu, împăturită, în care se afla o substanță sub formă de pulbere de culoare albă. Fiind întrebat despre pliculeț, tânărul le-a zis jandarmilor că l-a găsit pe stradă.

Duminică, 17 iulie a.c., în jurul orei 17:30, un alt tânăr a fost depistat de către jandarmi, pe raza municipiului, având asupra lui substanțe interzise. În urma controlului corporal, în buzunarul pantalonilor a fost găsit un pliculeț care conținea o substanță vegetală de culoare verde. Tânărul în vârstă de 19 ani le-a spus colegilor noștri că a primit substanța respectivă de la un prieten, pentru a o consuma.

În ambele cazuri, pliculețele cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și actele de sesizare au fost predate lucrătorilor din cadrul S.C.C.O. Brăila, pentru continuarea cercetărilor.

În urma controalelor rutiere, de la începutul anului, tot mai mulți tineri care au fost supuși drug-testului s-au dovedit a fi consumatori de substanțe psihoactive. Deși se aflau sub influența drogurilor, aceștia s-au urcat la volan. Cei care au fost prinși s-au ales cu dosare penale.

Nu mai departe de duminică, 17 iulie, în jurul orei 00:50, polițiști din cadrul Biroului Rutier, au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Călărașilor din municipiu.

Șoferul a fost testat cu aparatul Drug Test, iar în urma testării ar fi rezultat consumul de substanțe psihoactive, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Între timp, la Brăila, primul dosar deschis de DIICOT în acest an, este împotriva unui jurnalist, pentru publicarea unui material care a dus la arestarea preventivă unui bărbat, acuzat de molestarea unui un minor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry