Donează sânge, salvează o viaţă!

“…faceți bine…fără să nădăjduiți nimic în schimb” (Evanghelia după Luca cap. 6.35) – este mesajul cu care ne întâmpină, de fiecare dată, Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila.

Miercuri, 6 octombrie, 27 de oameni au primit o șansă la viață, după ce 9 jandarmi au donat sânge, în cadrul campaniei naționale demarată de Jandarmeria Română, intitulată “Donează sânge! Salvează o viață!”.

Gestul voluntar și benevol al colegilor vine în contextul lipsei acute de sânge din spitale. De la această activitate nu ne dorim decât un singur lucru: exemplul colegilor noștri să fie urmat în societate, iar media zilnică a donatorilor de sânge să fie în creștere. În acest mod, ajutăm atât pacienții, cât și medicii să-și ducă la bun sfârșit actul medical.

De asemenea, nu putem să nu amintim de ceilalți colegi care sunt “donatori onorifici”, în sensul că donează sânge periodic. Numai în ultima săptămână, alți trei jandarmi au călcat pragul Centrului de Transfuzie Sanguină situat pe strada R.S. Campiniu din municipiul Brăila.

Amintim că în luna aprilie, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila a mai avut loc activitate de donare de sânge, ceea ce ne oferă motive întemeiate să putem afirma că vom face un obicei din a ajuta comunitatea și în acest mod, pe lângă misiunile specifice executate pentru siguranța cetățenilor.

Știati că o cantitate de 450 ml de sânge recoltată de la un donator este suficientă pentru salvarea a trei vieți omenești?

Vă îndemnăm pe toți cei care puteți dona sânge să faceți acest lucru, iar pentru cei care, din diferite motive, nu pot dona, e suficient să ducă îndemnul mai departe.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry