Frații Băncuță au fost condamnați, fiind trimiși în judecată în 2019, după ce aproape că au omorât un bărbat, într-un club din stațiunea Mamaia!

Judecătorii de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat în dosarul fraților Băncuță, doi interlopi proveniți din Brăila, acuzați de tentativă la omor, în urma unui scandal din Mamaia.

Unul dintre ei a primit o pedeapsă mai mult simbolică, în timp ce fratele său a primit aproape 5 ani de închisoare. Sentința nu este definitivă, notează FocusPress.ro

Cei doi frați din clanul ”Băncuță”, bine-cunoscut la Brăila, respectiv Tani Fidis Băncuță, zis ”Tancu” și Neculai (fost Băncuță) Vasile, zis ”Eminescu”, au fost condamnați, joi, 19 ianuarie, la pedepse privative de libertate, fiind  trimiși în judecată în 2019 după ce aproape că au omorât un bărbat într-un club din stațiunea Mamaia.

Potrivit sentinței penale de joi, Tani Fidis Băncuță a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu executare, în timp ce fratele său, Neculai Vasile, a primit 4 ani de închisoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în data de 02.08.2019, orele 03.30, persoana vătămată Ştefancu Silviu-Ionel, în timp ce se afla în clubul Asylum din stațiunea Mamaia, a fost agresat de Neculai (fost Băncuţă) Vasile, zis Eminescu, şi, în timpul conflictului i-au fost aplicate lovituri cu obiect tăietor-înţepător la nivelul bărbiei, zonă vitală a corpului, şi la nivelului pieptului, plăgi tăiate ce au necesitate îngrijiri medicale evaluate la 8-9 zile de îngrijiri medicale şi sutură. Tot în acest conflict, numitul Băncuţă Tani-Fidis, zis Tancu i-a aplicat victimei Ştefancu Silviu-Ionel o lovitură la nivelul gâtului, şi ulterior i-a aplicat o lovitură cu o teacă de cuţit în zona omoplaţilor superioară spate. Conflictul s-a produs în timp ce localul era plin şi a indus stare de frică şi panică în rândul clienţilor.

Medicii legiști au stabilit că prin aplicarea loviturilor în zona gâtului, victimei i-a fost pusă viața în pericol, motiv pentru încadrarea juridică a faptei a fost ”tentiva de omor”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry