Jandarmii brăileni, la raport! Rezultatele obținute în anul 2021

Luni, 17 ianuarie a.c., la sediul unității, s-a desfășurat „Evaluarea activității și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, în anul 2021”. Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a participat domnul colonel Gheorghe-Marian Brâncoveanu, Adjunct al inspectorului general, activitatea desfășurându-se în sistem de videoconferință cu eșalonul superior.

Evenimentul a avut loc într-un cadru restrâns, la sediul inspectoratului județean, cu respectarea normelor sanitare, în prezența prefectului Florin Dobrescu și a reprezentanților structurilor teritoriale cu care colaborăm.

A fost prezentat raportul sinteză al evaluării activităților pentru domeniile de ativitate din cadrul unității, rezultatele obținute în anul 2021, iar la final, obiectivele, sarcinile și atribuțiile, precum și prioritățile pentru anul 2022.

Un segment important al activității în perioada analizată, ca urmare a Hotărârilor de Guvern privind prelungirea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia, l-au constituit organizarea, planificarea și executarea misiunilor date în competență pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru asigurarea continuității actului de comandă au fost scoase la concurs, prin recrutare din rândul personalului M.A.I., 8 funcții de conducere, inclusiv funcția de inspector șef al I.J.J. Brăila, încadrată în data de 18.10.2021 de col. Albăceanu Nicolae – Iulian, dar și funcția de prim-adjunct al inspectorului șef al I.J.J. Brăila, încadrată la data de 25.12.2021 de col. Paraschiv Nicolae Gabriel.

În anul precedent, jandarmii brăileni au executat 155 de acțiuni de intervenție, din care 94 de intervenții pentru aplanarea unor conflicte și 61 de intervenții pentru rezolvarea altor situații.

Un obiectiv prioritar stabilit la nivelul I.J.J. Brăila a fost reprezentat de creșterea gradului de siguranță al elevilor, personalului didactic și prevenirea delcvenței juvenile în incinta, zona adiacentă și pe traseele de deplasare în zona unităților de învățământ preuniversitar și grădinițe aflate în competența noastră.

Pe parcursul anului 2021, au fost înregistrate 599 de infracțiuni cu 601 persoane depistate, din care 99 de infracțiuni constatate de patrulele de jandarmi, iar celelalte de către patrule mixte. Agenții constatatori ai inspectoratului au aplicat 5.507 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.829.410 lei. Totodată, a fost asigurată paza pentru un număr de 19 obiective.

Prevenirea faptelor antisociale a jucat un rol important în activitatea desfășurată de jandarmi, pe parcursul anului trecut. În acest sens, au fost desfășurate 223 de acțiuni de prevenire a  manifestărilor antisociale deviante, prevenirea delicvenței juvenile, prevenirea violenței în școli și a violenței intrafamiliale, conștientizarea incidenței consumului de alcool, droguri și tutun în rândul tinerilor, precum și activități de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Realizările și nivelul de operativitate și profesionalism atinse ne obligă să ne aplecăm și mai mult asupra problemelor și neajunsurilor care pot fi previzionate în scopul eliminării acestora sau remedierii încă din fază incipientă.

La rândul lor, invitații au apreciat întreaga activitate a Jandarmeriei Brăila din anul 2021. Inspectorul șef al I.J.J. Brăila, col. Albăceanu Nicolae Iulian, a dat asigurări că și în acest an, jandarmii brăileni vor fi parteneri de încredere pentru instituțiile cu care cooperează, dar și pentru cetățeni.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry