La doar 14 ani, un copil din Brăila este acuzat de tâlhărie calificată, furt calificat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos!

La data de 5 aprilie a.c., polițisti din cadrul Biroului Investigații Criminale au identificat și reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore un minor, în vârstă de 14 de ani, din Brăila, bănuit pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, furt calificat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În fapt, la data de 3 aprilie a.c., minorul, în timp ce se afla într-o stație de autobuz de pe raza municipiului, prin folosirea de amenințări ar fi sustras de la o persoană suma de 70 de lei.

Totodată, în urma probatoriului administrat, polițiștii au mai stabilit faptul că minorul în cauză, în noaptea de 28 spre 29 martie a.c. precum și în noaptea de 3 spre 4 aprilie a.c., prin spargerea geamului unor autovehicule parcate pe raza municipiului, respectiv profitând de faptul că portierele nu erau asigurate, ar fi sustras bani și două carduri bancare, pe care ulterior le-ar fi folosit pentru plăți.

De asemenea, acesta, în perioada 2 – 5 aprilie a.c., prin același mod de operare, ar fi sustras din cinci autovehicule, ce se aflau parcate pe raza municipiului, două telefoane mobile și bani.

La data de 6 aprilie a.c., Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a minorului în cauză, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry