Noi modificări ale Codului Penal! Campanie de informare organizată de polițiștii brăileni!

Ieri, 26 iulie, polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Biroului Rutier și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila au continuat activitățile de implementare a Campaniei de informare a cetățenilor referitoare la prevederile Legii nr. 213/05.07.2023 cu scopul de a preveni, conștientiza și limita consecințele conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența alcoolului și/sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, pe raza municipiului Brăila, în cadrul sesiunii de informare a șoferilor, polițiștii au distribuit materiale informative.

Aceștia au fost informați cu privire la noile reglementări potrivit cărora persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și comite un accident de circulație soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare.

Recent, Codul Penal a fost modificat, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri. Astfel, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 213/2003, nu mai poate fi dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dacă aceasta a fost săvârșită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis de conducere valabil sau a conducerii unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise.