Peste 7 kg de pește au fost confiscate de polițiștii brăileni

La data de 05.05.2021, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul Ordine Publică, în urma activităților specifice, au acționat în vederea identificării persoanelor care încalcă legislația din domeniul piscicol.

Cu această ocazie, polițiștii au constatat două  infracțiuni conform O.U.G. 23/2008,  privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, au confiscat 7,350 kg sturion, respectiv un pește din specia păstrugă, cu greutatea de 6,250 kg și un pește din specia mreană cu greutatea de 1,100 kg, dar și un borcan cu capacitatea de 370 ml, ce conținea o substanță cenușiu gălbuie apreciată, la o primă vedere, de inspectorul la Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură ca fiind icre negre naturale ce ar proveni de la pește din familia sturionilor, cel mai probabil cegă sau nisetru.

În prezența unui inspector piscicol de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură – Serviciul Regional Moldova s-a procedat la redarea în mediul natural a exemplarului de pește din specia păstrugă.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale, inclusiv în ce privește ilegalitățile în domeniul piscicol.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry