Prevenirea consumului de droguri | Eveniment dedicat elevilor din Ianca

Orașul Ianca a fost astăzi gazda unui important eveniment dedicat elevilor de liceu, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila – Biroul Siguranța Școlară și Poliția Orașului Ianca, Primăria Orașului Ianca, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brăila, Liceul Tehnologic „Nicolae Oncescu” Ianca și Liceul Teoretic „Constantin Angelescu” Ianca.

Întâlnirea s-a realizat în cadrul Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în anul școlar 2022 – 2023 și a urmărit informarea și conștientizarea elevilor cu privire la efectele consumului și traficului de substanțe cu efecte psihoactive.

În deschiderea activității, șeful Biroului Siguranța Școlară a prezentat scopul întâlnirii, instituțiile partenere și participanții prezenți la întâlnire, precum și modalitatea de derulare a acesteia. Totodată, au fost amintite pe scurt proiectele derulate de polițiștii de siguranță școlară, cu implicarea elevilor, a cadrelor didactice și a autorităților locale din orașul Ianca. 

În continuare, ofițerul psiholog de siguranță școlară a prezentat povestea terapeutică „Magia fericirii” și a discutat cu elevii pe marginea concluziilor desprinse din mesajul poveștii.

Reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila a prezentat elevilor semnificația noțiunii de drog, clasificarea substanțelor cu efecte psihoactive, aspecte privind disponibilitatea drogurilor la nivelul județului Brăila (recreaționale, sintetice etc), efectele consumului de substanțe psihoactive asupra organismului, asupra sistemului nervos central, dar și în plan social, relațional, personal sau familial, fiind indicate și prevederi ale legislației în vigoare care sancționează consumul și traficul ilicit al acestor substanțe.

În continuare, participanții la întâlnire, elevi și adulți deopotrivă, au fost antrenați într-o activitate pe echipe de 10-15 membri, echipe compuse din elevi, cadre didactice și reprezentați ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică, activitate menită să stimuleze capacitatea de relaționare a elevilor cu autoritățile și să dezvolte abilitatea elevilor de a identifica soluții la problemele lor în domeniul de activitate pe care-l reprezintă autoritatea prezentă în echipa lor.

Activitatea s-a bucurat de prezența a 200 de elevi, directorilor liceelor din orașul Ianca, 16 cadre didactice, președintele și 6 membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică Brăila, primarul orașului Ianca, 5 polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, Poliției Orașului Ianca și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila.

Întâlnirea, organizată de factorii implicați în siguranța și educarea elevilor, a constituit un moment inedit pentru comunitatea brăileană, aducând față în față numeroși liceeni, cadre didactice, reprezentanți ai comunității și șefi ai instituțiilor din domeniul ordinii și siguranței publice, reprezentate la nivel județean!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry