Razie de amploare în Brăila! Poliţia a aplicat 46 de sancțiuni contravenționale

La data de 2 octombrie, în intervalul orar 06.00-12.00 și respectiv 18.00-02.00 poliţiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au acționat pe raza de competență, pentru combaterea faptelor antisociale, dar și pentru verificarea respectării măsurilor de protecție instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, polițiștii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de  21.515 lei, dintre care 31 pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 11 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și o sancțiune aplicată pentru nerespectarea prevederilor Legii 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

De asemenea, polițiștii au reținut 5 permise de conducere, toate pentru conducere sub influența alcoolului.

Cu aceeași ocazie au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, precum și un set de plăcuțe de înmatriculare.

La aceeași dată, în jurul orei 09:40, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din comuna Frecăței, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii au identificat o unealtă de pescuit, tip prostovol.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că brăileanul nu posedă autorizație de pescuit.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de unelte de pescuit, fără autorizație, privind pescuitul și acvacultura.