S-a finalizat ancheta la ALMA! Încadrat ca accident colectiv de muncă, dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila!

Un bărbat a murit, iar alți doi au ajuns direct în secția de ATI a Spitalului Judetean Brăila după ce s-au intoxicat cu gaze, în timp ce efectuau lucrări în interiorul unui rezervor de apă menajeră, situat în parcarea complexului Alma Health & Spa Retreat din stațiunea Lacu Sărat.


Incidentul s-a petrecut în data de 1 august, alarma fiind dată în jurul orei 17.00.

În urma anchetei desfășurate s-a stabilit încadrarea evenimentului în cazul lui Tîrlungeanu Iulian-Cristinel ca accident de muncă mortal. În cazul lui Panțuru Daniel, inspectorii au înregistrat evenimentul ca fiind un accident de muncă cu incapacitate temporară, iar în cazul lui Pinchiya Baduge Nushan Eranda ca fiind un accident de muncă ușor.

Tîrlungeanu Iulian-Cristinel a fost internat cu o stare comatoasă, post expunere la gaze. Bărbatul a decedat în data de 9 august 2023, în urma unui stop respirator consecutiv unei insuficiențe multiple de organ survenite în evoluția unei pneumopatii toxice complicate, cu encefalopatie postanoxică, ca urmare a mediului poluat în care acesta și-a desfășurat activitatea.

Din cercetări rezultă faptul că angajatorul, SC ELDOMIR IMPEX SRL, nu asigura o supraveghere corespunzătoare cu privire la activitatea desfășurată în data de 1 august 2023, la un loc de muncă cu risc ridicat si specific, în acest caz fiind vorba de bazinul subteran de colectare a apelor uzate menajere. Ancheta a scos la iveală faptul că cei doi brăileni nu au fost instruiți cu privire la riscurile la care pot fi expuși, privind efectuarea unor intervenții în spații închise și cu emisii de noxe chimice. În cazul angajatului din Sri Lanka, inspectorii au stabilit că acesta nu avea atribuții la locul de muncă respectiv.

Evenimentul a cărei victime au fost Tîrlungeanu Iulian-Cristinel, Panțuru Daniel și Pinchiya Baduge Nushan Eranda, a fost înregistrat ca accident colectiv de muncă, iar dosarul a fost trimis cu propunere de cercetare penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry