Șase incendii în două zile! Pompierii au fost solicitați pentru stingerea flăcărilor la două imobile! Alte patru incendii au fost semnalate în județ, unde au ars hectare întregi!

În perioada 10 – 12.03.2023, subunitățile inspectoratului au intervenit pentru stingerea a patru incendii de vegetație uscată, stuf și două incendii la locuințe.

Incendiile de vegetație uscată și stuf s-au manifestat pe raza localităților Bordei Verde, Vădeni (2 incendii) și Însurăței. Cauza probabilă care a dus la producerea celor patru incendii a fost arderea resturilor vegetale fără respectarea normelor minime în ceea ce privește această activitate. A ars vegetație urcată și stuf pe o suprafață totala de cca. 12 ha.

Reamintim că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale: desfăşurarea arderii numai pe timp de zi, supravegherea permanentă a arderii, condiţii meteorologice fără vânt, colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată, executarea arderii în zone care să permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m, asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.


Vineri, 10.03. a.c., Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta într-un balcon la etajul 6 la un bloc din Piața Independenței din municipiu. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost aparatul de gătit (aragaz) în funcțiune lăsat nesupravegheat. Au fost afectate de incendiu bunurile din balcon, amenajată ca bucătărie.

Duminică dimineață, la ora 04.15, Detașamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o gospodărie din satul Vărsătura. Au ars cca. 5 mc de lemne de foc și o centrală termică. Cauza probabilă a fost efectul termic al curentului electric – scurtcircuit la instalația electrică care alimenta centrala termică.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry