VIDEO: Incendiu în localitatea Cuza Vodă! Locuința unei femei, în vârstă de 84 de ani, a ars în totalitate!

Astăzi, 14.01.2022, ora 02.55, Detașamentul 2 de pompieri Brăila și Garda de intervenție Însurăței au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuința din localitatea Cuza Vodă. În sprijin a intervenit SVSU Stăncuța cu o cisternă cu apă pentru alimentarea autospecialelor de stingere.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost jarul dintr-o sobă, cu acumulare de căldură, căzut pe materiale combustibile.

A ars locuința construită din paiantă acoperită cu tablă, cu o suprafață de cca. 300 mp, în proporție de 90% și bunurile din aceasta.

Proprietara în vârstă de 84 ani a reuțit să se evacueze pâna la sosirea forțelor de intervenție.

Incendiul a fost lichidat la ora 07.25 și nu s-au înregistrat victime.

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila, reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire

Înainte de utilizare este necesară curăţarea sobelor, hornurilor şi coşurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atenţie a acestora, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri sau crăpături și să fie izolate termic faţă de materialele combustibile.

Pe timpul exploatării pardoselile combustibile să fie protejate cu tablă metalică având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, uşiţele focarelor şi cenuşarelor se vor menţine închise, respectarea distanțelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm faţă de sobele fără acumulare de căldură și peste 50 cm faţă de sobele cu acumulare de căldură), evacuarea periodică a cenuşii rezultate, după stingerea completă a resturilor de jar, într-un loc special amenajat.

De asemenea, se interzice aprinderea focului în sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzină, motorină, petrol etc.), utilizarea sobelor cu uşiţele focarelor şi cenuşarelor defecte sau fără acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraîncălzirea sobelor, depozitarea în încăperile în care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentru consum, peste necesarul pentru 24 ore.

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau cu uşa încuiată la încăperile unde sunt în funcţiune aceste mijloace de încălzit.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry