Vitezomani amendați de polițiștii brăileni!

În perioada 02 – 04 iulie, poliţiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier, Poliția Orașui Ianca, Poliția Orașului Făurei, Poliția Orașului Însurăței, au acționat în intervalul orar 14.00 – 21.00, pe raza județului Brăila, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, verificarea valabilității inspecției tehnice periodice și a plăcuțelor cu numere de înmatriculare.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 421 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a amenzilor fiind de 77.655 de lei .

În urma activității polițiștii au aplicat  257 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale de deplasare a vehiculelor, 4 pentru lipsa ITP și alte 160 de sancțiuni contravenționale vizând alte abateri, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 39 de permise de conducere, din care 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 15 permise au fost reținute pentru săvârșirea altor abateri de la regimul rutier.

Cu aceeași ocazie au fost retrase 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare, precum și un număr de 10 certificate de înmatriculare, dintre care 4 pentru lipsa ITP, iar restul pentru alte cauze.

În cursul zilei de ieri, 04 iulie, în jurul orei 18:00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ianca l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din orașul Ianca, în timp ce conducea un vehicul pe raza orașului de domiciliu.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale, inclusiv în ce privește ilegalitățile în domeniul circulației pe drumurile publice.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry