Ce este un portofel electronic

Un portofel electronic este, in esenta, un instrument prin care poti face tranzactii in mediul online. Portofelele electronice sunt custodiale si sunt protejate prin intermediul unui username si a unei parole.

Principala intrebuintare este efectuarea platilor online, plati care se proceseaza rapid si in siguranta. In ceea ce priveste industria jocurilor de noroc, cele mai cunoscute si cele mai folosite portofele electronice sunt Paysafecard, Skrill si Neteller.

Paysafecard

Pentru a folosi Paysafecard ai nevoie, in primul rand, de un cont pe care il poti crea foarte usor accesand site-ul acestui portofel electronic. Apoi, poti alimenta contul Paysafecard prin mai multe modalitati, prin transferuri de fonduri sau prin achizitionarea unor vouchere pre-platite.

In Romania cel putin, a doua metoda este cea mai folosita. Sunt mii de terminale unde poti achizitiona Paysafecard cu valori preplatite pornind de la doar 50 de lei.

Cum cumperi un Paysafecard? Te duci intr-unul dintre punctele unde sunt terminale care ofera acest serviciu (cauta pe site-ul oficial punctele de prezenta Paysafecard de la tine din oras).

Apoi, apesi pe butonul Paysafecard, selectezi valoarea pe care vrei sa o achizitionezi, introduci adresa ta de email personala (o masura de siguranta antifrauda, in caz ca pierzi voucherul preplatit inainte sa apuci sa il folosesti), introduci banii in aparat si primesti pe loc chitanta cu valoarea achizitionata.

Cum il folosesti? Dupa ce ai luat chitanta de la aparat, te loghezi pe site-ul unde vrei sa depui suma din Paysafecard, apoi alegi ca metoda de plata Paysafecard. Vei fi redirectionat catre pagina de logare a procesatorului electronic de plati, iar aici vei introduce adresa de email si parola contului tau Paysafecard.

Apoi, se deschide o fereastra unde va trebui sa introduci toate cele 16 cifre (PIN-ul de pe chitanta paysafecard). Apesi pe butonul Plateste iar plata este procesata instant. In ziua de astazi, aproape toate site-urile de gambling de pe internet accepta plati prin Paysafecard, unul dintre acestea fiind chiar PokerStars, iar aici poti sa citesti PokerStars pareri ale clientilor.

Exista si comisioane in folosirea Paysafecard, insa acestea sunt destul de mici si cu siguranta nu te vor incomoda in niciun fel.

Skrill

Un al doilea portofel electronic foarte utilizat in tranzatiile online este Skrill. Pentru a folosi acest e-wallet, trebuie sa iti creezi un cont pe site-ul oficial. Apoi, trebuie sa ai o metoda de plata verificata.

Poti depune bani in portofelul Skrill prin orice metoda (card, transfer bancar, transfer in Skrill, Paysafecard chiar).

Skrill are chiar si un card Mastercard Skrill pe care poti alege sa il primesti. Functioneaza ca un card bancar simplu, insa este atasat direct contului tau Skrill.

Utilizarea contului Skrill este gratuita, insa daca ai 12 luni de inactivitate pe platforma, vei fi taxat cu un comision de 5 euro.

Totusi, daca vrei sa retragi bani din contul Skrill pe un card bancar, altul in afara de cel Skrill, vei plati un comision de 24.61 lei in acest moment, comision cam ridicat totusi.

Daca ai card Skrill vei mai suporta o taxa anuala de 10 euro pentru administrarea acestuia.

In rest, trebuie sa mai stii ca platile procesate prin portofelul Skrill sunt 100% sigure si se realizeaza si foarte rapid, acesta fiind un avantaj major al platformei.

Neteller

Un portofel electronic de success, similar din multe puncte de vedere cu Skrill este Neteller.

Dupa ce iti faci cont si iti validezi adresa de email pe site-ul oficial, poti incepe imediat sa folosesti portofelul electronic. Poti sa il alimentezi din orice sursa (card, transfer bancar, Paysafcard, dintr-un alt cont Neteller sau Skrill etc.).

Ce aduce nou Neteller este ca ai posibilitatea ca, pe langa cardul fizic Neteller, pe care il poti comanda si folosi ca pe orice card de la alta banca, poti primi si un card virtual.

Cardul virtual poate fi folosit doar prin platforma Neteller pentru a face plati catre diversi comercianti. Prin cardul virtual poti face plati online rapide chiar si catre comercianti care nu accepta ca metoda de plata Neteller, pentru ca plata apare ca fiind facuta cu un card bancar.

Comisioanele sunt, per total, ceva mai mari decat la Skrill, motiv pentru care aceasta metoda de plata nu este chiar in topul preferintelor romanilor. Poti consulta lista comisioanelor chiar pe site-ul Neteller, pe pagina de taxe si comisioane.

PayPal

Ca si celelalte portofele electronice prezentate, si PayPal conditioneaza folosirea platformei de crearea unui cont. Contul il deschizi insa foarte simlu, doar cu un username si o parola, apoi introduci datele personale si ai acces imediat la cont.

Alimentarea contului se face prin orice modalitate doresti: card bancar, transfer bancar, alt cont PayPal, dar si alte portofele electronice, inclusiv prin transfer bancar din conturi de Skrill sau Neteller.

Nu trebuie sa platesti vreo taxa pentru administrarea contului PayPal, aceasta fiind gratuita.

Cu toate acestea, in momentul in care vrei sa retragi bani din contul PayPal pe un alt card bancar sau prin transfer bancar intr-un alt cont al tau, vei suporta anumite comisioane a caror valoare o gasesti in pagina cu taxe si comisioane de pe site-ul PayPal.

Platile prin PayPal sunt instant in cele mai multe cazuri, inclusiv in domeniul jocurilor de noroc, tocmai de aceea poti depune fara probleme si contul va fi creditat imediat.

Acestea sunt principalele portofele electronice utilizate pe scara larga in domeniul platilor pe internet. In Romania, cel mai folosit este in momentul de fata Paysafecard datorita comisioanelor mici si a faptului ca poate fi alimentat simplu si rapid cu bani cash, de pe terminalele de plata ce se gasesc la tot pasul.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry