Orez cu ou și legume! O rețetă delicioasă, în cel mult 30 de minute!

Orezul este nelipsit când vine vorba de rețete rapide care sunt gata în 30 de minute, dar și care să asigure o masă principală a zilei. La o cană de orez adaugi aproximativ 2-3 căni de apă, în funcție de tipul de orez. Orezul sălbatic care are o textură mai crocantă se fierbe puțin mai greu și are nevoie de mai multă apă.

Ingrediente pentru două porții:

  • 100g – orez prefiert;
  • 100g – legume la alegere;
  • 30g – unt;
  • 2 – ouă;
  • sare după gust.

Mod de preparare:

  1. Se fierbe orezul în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Se scoate pe o strecurătoare, pentru a se elimina surplusul de apă.
  2. Se bat ouăle cu un praf de sare. Se taie legumele bucățele.
  3. Se încinge untul într-o tigaie întinsă, se prăjeșc legumele 1 minut și se toarnă ouăle. Se rumenește omleta pe ambele părți, după care se taie mărunt cu un cuțit de lemn, direct în tigaie. Se adaugă orezul, se amestecă și se pune amestecul în două boluri.
  4. În momentul servirii se răstoarnă pe farfurii.

POFTĂ BUNĂ!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.