Sute de jucători rămași fără bani acceptă o invitație stranie de a participa la niște jocuri pentru copii. Îi așteaptă un premiu tentant, cu mize mortale!

De fapt, sunt 456 de jucători, premiul este de peste 45 de miliarde de woni (în jur de 32 de milioane de euro, suficienți pentru a-ți rezolva toate problemele tale și ale familiei tale), probele la care participă sunt jocuri de copii iar „eliminarea” celor care pierd înseamnă moarte instantanee.

Printre participanți se numără: un șomer dependent de pariuri, divorțat și cu o mamă bolnavă de diabet, care-l și întreține, și care a acumulat atâtea datorii încât a ajuns să semneze o declarație de renunțare asupra drepturilor asupra corpului său. Un funcționar de bancă, altădată elev eminent, care-a furat din bani și e căutat de poliție. Un imigrant pakinstanez, care nu a mai fost plătit de șase luni. O fugară din Coreea de Nord, care trebuie să facă rost de bani pentru a-și aduce mama din țara comunistă, după ce polițiștii de frontieră chinezi au prins-o și au predat-o autorităților nord-coreene. Un bătrân bolnav de Alzheimer și cu o tumoare pe creier, care nu-și mai amintește cum îl cheamă.

„Squid Game” a fost vizionat de pe 111 milioane de conturi în doar primele 17 zile de când a fost lansat, anunţă Netflix. Pentru a pune această performanţă în context, oficialii companiei spun că este primul serial original care depăşeşte pragul de 100 de milioane în primele 28 de zile petrecute în cadrul platformei.

Douăzeci şi opt de zile (sau patru săptămâni) este perioada pe care Netflix o foloseşte pentru a măsura performanţa în cadrul propriei platforme.

Netflix consideră văzut un film sau episod care este rulat cel puţin două minute, ceea ce nu reprezintă cel mai relevant indicator pentru succesul real al unei producţii. Este suficient, însă, pentru a face comparaţie cu alte producţii măsurate în acelaşi fel.

Din 17 septembrie, când a debutat pe Netflix, „Squid Game” este pe primul loc din Top 10 în 94 ţări. În Statele Unite, spun cei de la Netflix, serialul sud-coreean a staţionat pe primul loc timp de 21 de zile.

Niciunul dintre aceștia, ca și ceilalți participanți, nu a fost obligat în vreun fel să fie aici. Cu toții au venit de bunăvoie.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry