Termenul limită de conectare a AMEF la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila reaminteşte operatorilor economici încadraţi în categoria contribuabililor mici şi mijlocii că, potrivit legislației în vigoare,  au obligația de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale respectând termenele și prevederile privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic național de supraveghere monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Termenul limită de conectare la AMEF este 30.11.2021 pentru  operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii și mici.

Conectarea AMEF la sistemul informatic al ANAF va presupune renunțarea la anumite declarații care se depun periodic de către contribuabili având ca efect o simplificare a obligațiilor declarative, în eventualitatea realizării cu succes a procesului și transmiterii datelor complete.

Precizăm că, în situaţia în care utilizaţi AMEF instalate în zone nedeservite de reţele de comunicare electronice, aveţi obligaţia completării şi transmiterii declaraţiei prevăzute în Anexa nr.2 la ordinul precizat, până la termenul anterior menţionat.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry