Trafic de droguri de mare risc! Doi tineri au fost arestaţi preventiv!

În data de 05.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea pentru 24 de ore a 2 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 04.09.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna, împreună cu ofițeri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna i-au surprins în flagrant pe inculpați, în județul Covasna, în timp ce transportau cu o autoutilitară, droguri de mare risc, 102 grame de cocaină și 319 de grame de amfetamină.

Drogurile ambalate erau disimulate în interiorul unor obiecte electrocasnice, o cafetieră și un aspirator, în interiorul autovehiculului.

În cursul zilei 05.09.2022 cei doi inculpați au fost arestați preventiv de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Covasna Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Covasna.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry