VIDEO: Trafic de persoane și de minori! Procurorii DIICOT au întocmit 50 de rechizitorii și 6 acorduri de recunoaștere a vinovăției!

În perioada ianuarie-iunie 2022, au fost destructurate 10 grupuri infracționale organizate specializate în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori. În primele 6 luni ale acestui an, au fost trimiși în judecată pentru comiterea de infracțiuni din sfera traficului de persoane 174 de inculpați, dintre care 108 în stare de arest preventiv.

Numărul victimelor traficate în vederea exploatării, documentate în primul semestru al acestui an a fost de 166, dintre care 61 victime minore.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate prin măsuri asiguratorii în dosarele soluționate prin trimitere în judecată a fost de peste 4 milioane de lei.

Totodată, în perioada de referință, procurorii DIICOT împreună cu structurile de poliție specializate au organizat un număr de 83 acțiuni operative pentru combaterea traficului de persoane și a traficului de minori, în cadrul cărora au fost efectuate 290 de percheziții domiciliare și 75 de percheziții ale vehiculelor, activități finalizate cu luarea unor măsuri preventive în dosarele înregistrate pe rolul acestei structuri.

De asemenea, au fost înregistrate 16 ordine europene de anchetă și cereri de comisie, respectiv 22 pasive, fiind încheiate 2 acorduri de constituire a unor echipe comune de anchetă, având ca obiect combaterea traficului de persoane, fiind realizate 3 acțiuni coordonate cu autoritățile judiciare din Europa în astfel cauze.

În perioada de referință, a continuat efortul de specializare a procurorilor în domeniul traficului de persoane prin Biroul pentru coordonarea activității de pregătire profesională și programe.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry