ACUZAȚII! Consilier județean, către secretarul de stat Dobrescu: ”Șeful de partid v-a promovat oare pentru datoriile rămase din vechi, când erați la Făurei?”

Într-o postare pe o rețea de socializare, consilierul județean al Partidului Social Democrat, Andrei Ionuț Ichim îi adresează o serie de întrebări secretarului de stat al Partidului Național Liberal, Florin Sergiu Dobrescu, pe care îl numește ”secretar de stat degeaba”.

”Un domn secretar de stat se laudă pe Facebook, fals, că nu mai poate de grija locuitorilor din Făurei, deși nu i-a ajutat cu nimic și nu a mai trecut prin oraș de ani de zile. Din biroul confortabil, atacă primarul orașului și mă pomenește și pe mine, pentru simplul fapt că am semnalat o problemă de comportament civic.

Domnule secretar de stat cu pensie specială, vă beți cafeaua la minister și mai luați si un salariu foarte decent, pentru a nu face nimic și doar a face campanie electorală din poziția pe care o ocupați”, spune consilierul județean.

Mai departe, Ichim atrage atenția asupra unui subiect care a fost intens dezbătut atât în presa locală cât și în cea națională.

”Șeful de partid v-a promovat oare pentru datoriile rămase din vechi, când erați la Făurei? De unde atâta grijă pentru acest oraș” – întreabă Ichim.

Despre ce datorii vorbește consilierul?

În perioada octombrie 2007 – noiembrie 2016 Florin Sergiu Dobrescu a fost șef al Poliției orașului Făurei. Tot în acea perioadă, mai precis în aprilie 2016, Alexandru Popa(n.r. actual președinte al PNL Brăila și șef al lui Dobrescu) era acuzat de un bărbat din Făurei de lovire și alte violențe.

La acea dată, Poliția Județului Brăila a transmis printr-un comunicat de presă: ”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făurei au deschis o anchetă, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru loviri sau alte violenţe. În acest moment, sunt audiate mai multe persoane şi se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă”.

Conform informațiilor publicate la acea vreme în presa locala, victima îl acuza pe băiatul primarului liberal Radu Popa, că l-ar fi bătut pe bărbat cu bâta până l-a lăsat inconștient la pământ, pe fondul unor discuții politice.

Tot în perioada în care Dobrescu era șef al Poliției din Făurei, mai exact în iunie 2014, un alt scandal îi avea în vizor pe cei doi băieți ai primarului Popa Radu. De această dată, conflictul a avut loc în fața unei discoteci. Soția victimei a declarat la acea dată pentru jurnaliști: ”Când am zis că sun la 112, mi-a tras un pumn. Nu știu cine, unul din grup. Mi-a zis “Ce faci, fă, suni la poliție?” și mi-a dat un pumn în față și în umărul drept. Ei dădeau în continuare în soțul meu, iar fii primarului din Brăila le spuneau “Dați-le, mă! Dați-le!”. Fii primarului strigau la prietenii lor să îi dea. Poliţia ţinea cu ei. Noi i-am zis poliţaiului “De ce stați acolo? Luați-le declarații!”. L-a luat pe fiul cel mic (n.r. al primarului comunei Cireșu) şi a venit spre noi. Ne-a zis așa “Ce, bă, că vând 20 de ha şi mă piş pe voi!”. I-am zis polițaiului, “Vedeți cum vorbește!” şi i-am zis să îi ia declarație. Între timp am sunat iar la 112 pentru că Poliția care  a venit nu facea nimic. Dupa 5 minute, Mihai Popa  a plecat cu poliţaiul. S-a dus cu maşina lui după poliţai, au ieşit din sat”.

Astăzi, cei doi fii ai primarului Popa Radu sunt o mândrie în familie și comunitate. Alexandru este deputat în Parlamentul României, membru în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților și președinte pe tot județul al liberalilor brăileni, iar Mihai este un prosper om de afaceri care, împreună cu soția lui Alexandru, a obținut prin AFIR fonduri în valoare de 4.652.443 lei pentru construirea unui depozit de cereale.

Cum a ajuns Dobrescu în Partidul Național Liberal?

În 2020, Florin Sergiu Dobrescu a ieșit la pensie și în 2021 s-a alăturat echipei PNL Brăila, după ce Alexandru Popa a devenit președinte al organizației. În octombrie 2021 a fost numit prefect al județului Brăila cu susținerea PNL.

”Domnul Dobrescu este un om cu experienţă, a condus Poliţia oraşului Făurei timp de 9 ani, este un om în care am încredere, care are o carieră impresionantă, care este cunoscut pentru profesionalismul său”, spunea Alexandru Popa la acea dată.

În februarie 2022, rămas fără funcția de la Prefectură, Dobrescu este numit secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Pe 26 august acesta a fost mutat pe aceeași funcție la Ministerul Muncii, făcând astfel loc altui liberal brăilean în Guvernul Ciucă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry