Adin Boboc, acuzații grave către primarul orașului Ianca: ”71 de miliarde lei strânse de primarul Chiriţă, în timp ce Ianca stă în sărăcie!”

Candidatul PNL la funcția de primar al orașului Ianca, subprefectul Adin Boboc, nu ratează nicio ocazie pentru a arăta cu degetul spre administrația Chiriță. De această dată acuzațiile sunt numeroase, grave, și implică proiecte europene.

”Semnalul de alarmă tras de mine a avut efect, în sfârşit Piaţa Ianca are apă! A doua zi după ce a apărut în presă comunicatul prin care semnalam lipsa apei din Piaţa Ianca, încălcare a legii care punea în pericol sănătatea oamenilor, primarul Chiriţă, încurcat în propriile minciuni, nu a mai avut încotro şi s-a apucat de treabă.

Rupt de realitate şi indiferent la problemele oamenilor, primarul Chiriţă declara, în ziua în care a apărut articolul, că piaţa are apă, inclusiv caldă!!, când în fapt nu era strop de apă în piaţă, nici măcar robineţi la cişmele nu existau. Declaraţia primarului a fost o adevărată sfidare la adresa locuitorilor oraşului, dovadă sutele de comentarii care au apărut în mediul online, pentru că toată Ianca ştia că piaţa nu are apă. Cum spuneam, a fost furnicar în piaţă pentru a acoperi minciuna primarului, s-au săpat şanţuri la foc automat, s-au tras ţevi şi, în sfârşit, au fost puşi şi robineţi!!

În ceea ce priveşte licitaţia pentru tarabe, minciuna este şi mai mare, dovadă că data achiziţie de noi tarabe era… 31 iunie! Pun mai jos foto cu acest proiect, pentru a se vedea cât de aberante sunt hotărârile luate în Consiliul Local Ianca şi care este practica folosită pentru a prosti lumea. Domnule Chiriţă, luna iunie nu a avut niciodată mai mult de 30 de zile, este clar că a fost trecută intenţionat o dată inexistentă în calendar, pentru că nu s-a dorit achiziţionarea tarabelor mai devreme de începerea campaniei electorale. Mai sunt în calendar şi alte zile “bune pentru făcut treabă” – 31 aprilie, 31 septembrie, 31 noiembrie şi generoasa lună februarie, cu două sau chiar trei zile în unii ani, 29, 30 şi 31 februarie. Succes la achiziţii pe hârtie şi la prostit lumea, domnule Chiriţă!

Legat de fondul de rezervă şi de economiile făcute de primarul Chiriţă pentru proiectele sale de suflet din campanie electorală, aş vrea să îl informez public, dacă nu a învăţat în cei 18 ani de când se află în funcţia de primar, că banii rămaşi nefolosiţi la fiecare final de an nu se adună între ei, ci rezerva fiecărui an intră în bugetul anului următor şi se socoteşte la suma totală. Primarul Chiriţă cunoaşte doar adunarea simplă, dar aici nu este cazul!

Deci “performanţa” administraţiei Chiriţă în ceea ce priveşte banii strânşi în mandatul acesta este de 71 miliarde lei, sumă imensă despre care primarul spune că a fost păstrată pentru a cofinanţa un proiect european, care se referă la achiziţia a patru autobuze hibrid. Curios este faptul că Primăria Ianca postează că acest contract privind cofinanţarea s-a semnat pe 13.10.2020, după care s-a mai semnat o dată pe 03.11.2021 şi, pe acelaşi principiu, urmează să se semneze, cu siguranţă, şi în 2022. Ca să nu mai spun că, din cele 71 de miliarde lei strânse de primarul Chiriţă, în timp ce Ianca stă în sărăcie, puteau fi cumpărate la preţ întreg cele patru autobuze, cu tot cu staţii!

Domnule Chiriţă, vă încurcaţi în propriile minciuni şi, cu această ocazie, ies la iveală nereguli grave din primăria pe care o conduceţi. Vă sugerez ca, data viitoare, să trageţi aer în piept înainte de a da nişte răspunsuri care sfidează legea, bunul simţ şi răbdarea oamenilor!

Eu nu sunt în campanie electorală, ci încerc să vă atrag atenţia asupra unor necesităţi/priorităţi care există în oraşul pe care îl conduceţi din birou. Sunt nevoit să apelez la acest gen de comunicare, pentru că evitaţi dialogul. Nu sunt singurul “alungat” din acest oraş, cine deranjează este împins spre Brăila, în cel mai fericit caz!”, a transmis Adin Boboc, într-un comunicat de presă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry