Apel la 112 din ședința de Consiliu Local! Aleșii din Gropeni au fost obligați să-și lase telefoanele în altă cameră, sub cheie!

Un alt scandal a luat amploare la Gropeni, după ce viceprimarul PNL Cocianu Nicușor le-ar fi cerut consilierilor să renunțe la telefoanele mobile dacă vor să participe la ședință.

Martorii spun că motivul invocat de primar ar fi că înregistrările din ședințe, care sunt publice de altfel, ar ajunge la presă.

Consilierii PSD nu numai că au refuzat să-și predea telefoanele mobile dar au și sunat la 112 și au cerut ajutorul Poliției.

”Ieri, în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliției Rurală Viziru au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, în vârstă de 50 de ani, din comuna Gropeni cu privire la faptul că primarul din localitate ar fi încercat sa îi ia telefonul.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit faptul că înainte de intrarea în ședința de consiliu, primarul i-ar fi precizat femeii că este interzis accesul cu telefonul mobil asupra sa, conform regulamentului, iar aceasta ar fi fost nemulțumită.

Polițiștii nu au constatat săvârșirea de fapte de natură contravențională sau penală, conflictul fiind aplanat pe cale amiabilă”, a transmis Biroul de Presă al Inspectoratului Județean de Poliție Brăila.

În era digitalizării, când majoritatea primarilor transmit live ședințele de Consiliu Local, pentru o mai bună transparență în administrație, primarul Stan Malinche încearcă cu orice preț să-și țină ședințele în secret.

După intervenția Poliției, la Gropeni, ședința nu s-a mai ținut pentru că niciun consilier PSD nu a dorit să predea telefonul. Aceștia îi acuză pe primar și pe viceprimar de abuz în serviciu și vor să-și caute dreptatea în instanță.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry