Au declarat că votează ”pentru binele brăilenilor” dar, la final, s-au abținut sau nu au votat deloc! Aleșii PNL nu reușesc să se pună de acord în Consiliul Local!

Consilierii locali ai Partidului Național Liberal par să se saboteze între ei! Pe lângă faptul că s-au abținut la proiecte pe care au zis că le votează, sau nu au votat deloc, la finalul ședinței, cel puțin unul din liberalii prezenți a votat pentru PSD!

Încă de la începutul ședinței, consilierul local PNL, Ionel Alexandru a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre cu numărul 12, privind reabilitarea ceasului din Piața Traian, pe motiv că ar fi nevoie de o fundamentare mai elaborată.

Ajunși la dezbaterea proiectului însă, liberalii au susținut că valoarea acestei investiții este prea mare.

”Așa cum spunea și colegul meu, considerăm că ar fi fost necesară o mai bună fundamentare a acestui proiect. Susținem reabilitarea acestui monument, acestui reper, al Brăilei. Totuși avem oarece rezerve cu privire la sumele vehiculate în acest proiect, astfel încât, considerăm că ar fi bine o reevaluare a lui”, a declarat liberalul Florin Gheorghiță.

Din cinci liberali prezenți, trei au votat pentru: Popa Petrică, Constantin Sîrbu și Alexandru Drogeanu. Florin Gheorghiță s-a abținut, iar Ionel Alexandru nu a votat.

PNL nu are majoritate în Consiliul Local, iar ceasul, din Piața Traian, va fi reabilitat cu sau fără votul liberalilor.

O altă gafă, în ședința de astăzi, a fost făcută de Constantin Sîrbu, care la proiectele 3 și 4, care priveau modernizarea Pieței Halelor, zona de fructe, respectiv zona de producători, a declarat:

”Aceste proiecte au mai fost discutate în Consiliul Local, s-au aprobat indicatori, s-a dat și un termen de execuție, de finalizare a lucrărilor, de 12 luni, nu s-a întâmplat nimic. S-a revenit, s-au modificat indicatorii, la fel. Acum este un termen de 18 luni. Credeți că administrația este în stare să ducă în termen la bun-sfârșit aceste lucrări? Noi o să votăm proiectul, că este un proiect necesar cetățenilor Brăilei, dar avem mari îndoieli că acest proiect va fi gata în termenul prevăzut în documentație”.

După această declarație a urmat votul, unde liberalii nu au votat, așa cum au susținut cu câteva secunde în urmă, ci s-au abținut toți cei cinci consilieri PNL, care au fost prezenți.

Și aceste proiecte, de modernizare a Pieței Halelor, se vor realiza în ciuda abținerii consilierilor liberali.

Problemele pentru consilierii PNL nu se opresc aici. La trei proiecte cu vot secret, pentru desemnarea unor membri supleanți sau titulari în consilii de administrație, AGA sau pentru licitații, liberalii s-au sabotat unii pe ceilalți. Astfel, Sîrbu Constantin, Gheorghiță Florin și Alexandru Ionel, au primit 4 din cinci voturi fiecare, în urma votului secret. De fiecare dată, la cele trei voturi secrete, un liberal și-a dat votul către PSD!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry