Canciu a câștigat Organizația Municipală! Deputatul Popa: ”Mai avem trei obiective: alegerile de la Viziru, președinția Organizației Județene, iar în toamnă Ludovic Orban – președinte!”

Cătălin Canciu a fost ales astăzi președinte al Organizației Municipale a PNL Brăila cu un număr de 256 de voturi. 12 voturi au fost nule, iar alți 16 liberali au votat cu Marian Căpățînă.

La alegerile de astăzi au participat aproximativ 300 de membri, iar votul a fost secret, folosindu-se cabine de vot. Au participat ca invitați deputatul de Vrancea, Ionel Dancă și Cristi Barbu, deputat de Teleorman.

În lumina ultimelor evenimente din PNL, Cătălin Boboc și-a schimbat discursul politic

De remarcat a fost discursul președintelui interimar al Organizației Județene, Cătălin Boboc, care a luat o altă direcție politică, una prin care își chema colegii la unitate și susținerea unei echipe care să mergă în luptă, împotriva PSD-ului.

Dincolo de declarații, dincolo de povești, nu am reușit niciodată să mai fim cu adevărat, o singură echipă. Colegi fiecare cu treaba lui, locul, activitatea, funcția lui, sau fără funcții. Și am dezvoltat niște pasiuni între noi, care nu ne-au făcut deloc bine. Fiindcă atunci când ajungeam la alegeri adevărate, iar competiția noastră adevărată este cu PSD-ul la Brăila, noi eram obosiți și deja prea pătați de propiile noastre noroaie de până atunci.

Nu am să vă vorbesc mai mult de atât, dar am să vă rog un lucru: sunt foarte mulți oameni aici, vechi în partid, oameni cu experiență. Haideți să folosim această experiență, să o transformăm în înțelepciune. Haideți să trecem cu toții peste toate lucrurile care ne despart și să încercăm împreună, cu toată experiența noastră și pozitivă, și negativă, din care sper că am învățat câte ceva, să construim ceva. Pentru că altfel, aceleași dispute mărunte, care nu aduc nimic și care nu aduc voturi, se vor perpetua patru ani de zile. Iar în 2024 când avem patru rânduri de alegeri într-un an, adică va trebui să ne luăm concediu, nu vom mai avea resurse, energia necesară să ne batem cu adevărat cu adversarul. Care bineînțeles că este PSD.

Așadar, haideți să fim înțelepți. Până trec aceste alegeri. După care, sigur, vom ști cu toții să analizăm ce e mai bine pentru viitorul PNL. La toamnă, vreau să zic”, a declarat secretarul de stat Cătălin Boboc.

Cătălin Canciu a zdrobit concurența: ”Dumnezeu pe toți ne-a făcut liberali”

Cătălin Canciu a obținut 265 de voturi în urma alegerilor de astăzi. Canciu a fost susținut în această luptă de echipa deputatului Alexandru Popa, pe care l-a numit în discursul său ”scânteia liberală”.

Zilele acestea am auzit pe mulți lăudându-se că sunt liberali. Și în spațiul local, și în spațiul național. De zece ani, de douăzeci de ani, de treizeci de ani, Dumnezeu pe toți ne-a făcut liberali. Principii ca dreptul la viață, la proprietate, sunt unele liberale. Dar din păcate, mulți sau o parte dintre noi renunță la ele. Liberal înseamnă să crezi în individ, în puterea lui, în meritocrație, și totodată să crezi în puterea echipei. Noi suntem o echipă astăzi și trebuie să o facem din ce în ce mai mare. Pentru că liberalism înseamnă dezvoltare, evoluție, progres(…)

Suntem o organizație puternică, dar ce facem? Păi noi trebuie să construim astfel încât în 2024 să câștigăm alegerile, să propunem un candidat la funcția de primar și o listă de consilieri care să reușească să învingă PSD-ul și să dezvolte acest oraș pierdut în timp și în realitatea pe care o prezentam mai devreme.

Spuneam de o scânteie. Nimic nu s-ar fi putut realiza dacă acea scânteie, care este de fapt un om… El se numește Alexandru Popa și a reușit într-un timp extrem de scurt, în câteva luni, să adune în jurul lui oameni buni și să construiască o echipă pe care o vedeți astăzi în fața dumneavoastră. Dragii mei, în toată campania m-am întâlnit cu majoritatea dintre dumneavoastră în cartiere iar la final am spus de fiecare dată: vom câștiga. În acest moment spun, astăzi vom câștiga. Este primul pas spre revoluția liberală. 19 iunie 2021, va urma 31 iulie conferința județeană iar pe 25 septembrie 2021, ne vom alege președintele. Acesta se numește Ludovic Orban!” a declarat președintele Organizației Municipale a PNL Brăila, Cătălin Canciu.

Marian Căpățînă – proiect bun, susținere zero

Consilierul județean Marian Căpățînă, contracandidatul lui Cătălin Canciu la președinția Organizației Municipale a prezentat câteva din ideile proiectului cu care a candidat astăzi. Canciu spune că se va apleca asupra tuturor propunerilor venite din partea colegilor și împreună cu noua echipă le vor pune în practică.

Au fost probleme legate de managementul resursei umane de-a lungul timpului. Adeseori liderii ce au gestionat activitatea filialei au acționat prin individualism și problematica pe care o avea comunitatea și cea pe care o aveau membri de partid, nu au ajuns pe masa de decizie și nu au fost dezbătute și tranșate niște soluții pentru acestea.

O altă problemă a fost aproape pripeala de a primi noi membri atunci când alegerile se apropiau vertiginos și partidul aproape că nu avea ce să prezinte nou comunității. De aceea, unul dintre elementele fundamentale față de care această organizație va trebui să ia atitudine, este deschiderea ușilor larg pentru oameni competenți, pentru oameni capabili, pentru oameni a căror expertiză conferă o siguranță și oferă soluții la nevoile comunității.

O altă problemă pe care am sesizat-o în decursul timpului este legată de managementul organizațional. Am constatat, umblând prin cartiere, că la nivel de organizații de cartier nu există sedii în care liderii noștri să se poată întâlni, să poată colecta problematica existentă în acea comunitate iar acea problematică să intre pe un flux firesc, prin reprezentanții zonali, și să ajungă pe masa consilierilor(…)

O altă chestiune la care mă gândesc că ar trebui să se intervină neapărat este reașezarea, rearondarea Municipiului Brăila pe cei șapte consilieri pe care îi avem. Arondarea trebuie făcută proporțional cu populația, fără alte criterii. Iar fiecare consilier, în baza mandatului primit prin vot, trebuie să reprezinte acea comunitate”, a declarat consilierul județean Marian Căpățînă.

Deputatul Alexandru Popa: ”Avem în continuare trei obiective pe care trebuie să le ducem la bun sfârșit!”

Tabăra deputatului Alexandru Popa a răsuflat ușurată după numărarea voturilor. Nu mai era nicio surpriză, Cătălin Canciu avea să fie președinte al Organizației Municipale, după o campanie intensă în care candidatul și-a pierdut chiar și funcția, fiind demis de propriul Guvern.

A fost o competiție grea și le mulțumesc colegilor mei pentru că au ales ca Partidul Național Liberal, la Brăila, să pornească la drum cu o echipă tânără, puternică și dornică de a face opoziție singurului adversar politic – PSD-ul Lupta abia acum începe!

Suntem în plină campanie electorală la Viziru, o comună care trebuie să iasă de sub sigla PSD-istă și să se îndrepte către o dezvoltare europeană.

Am convingerea că locuitorii comunei Viziru ne vor acorda votul și vor alege să fie reprezentați de un candidat capabil, care va pune de fiecare dată problemele vizirenilor pe primul loc și se va implica în rezolvarea lor. Partidul Național Liberal o susține pe Daniela Mariniuc, la funcția de primar al comunei Viziru, și îi îndemn pe vizireni să-și pună încrederea într-un lider care nu îi va dezamăgi.

Urmează alegerile la Organizația Județeană și vă spun sincer că nu am emoții, fiind singurul liberal care și-a manifestat intenția de a candida, până la acest moment. Sunt convins că, așa cum s-a întâmplat și astăzi, la Organizația Municipală, colegii mei își doresc o schimbare. Partidul Național Liberal, la Brăila, are nevoie de acea scânteie, așa cum zicea domnul Canciu. O scânteie care să reînvie liberalismul, nu numai prin principii dar și prin fapte!”, a declarat deputatul Alexandru Popa.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry