Cât tupeu pe PENELEU! După trei guverne liberale, Bucălău întreabă unde e spitalul regional, promovat la Brăila chiar de liberali!

  • Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a avut ca proiect de campanie realizarea spitalului regional Brăila-Galaţi cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European

Era aprilie 2019, când europarlamentarul liberal Cristian Bușoi ne spunea, la Brăila, cum astfel de spitale regionale, inclusiv cel dintre Brăila şi Galaţi, nu se pot realiza decât prin fonduri europene, idee pe care echipa de parlamentari europeni din partea PNL o susţine și militează pentru ea, la Bruxelles.

Și a urmat 2020, când același Cristian Bușoi, venea la Brăila și ne asigura că unul dintre proiectele pe care le va susţine necondiţionat pentru finanţare la Bruxelles va rămâne, fără discuţie, spitalul regional Brăila-Galaţi.

”Săptămânile trecute(n.r.februarie 2020), Guvernul PNL a luat o decizie strategică importantă, aceea de a include în bugetul multianual, de după 2021, cu Uniunea Europeană, a unui program operaţional special pe sănătate(…)Spre finalul acestui an vor începe negocierile între fiecare ţară şi Uniunea Europeană, pe ce se vor cheltui banii europeni în următorii şapte ani, odată cu 1 ianuarie 2021. Ei, acela este momentul în care trebuie să facem toate eforturile posibile şi imposibile, pentru ca pe lângă terminarea celor trei spitale – că ele deja au început din aceşti bani -, să se mai includă cel puţin încă alte două proiecte. Iar eu o spun clar şi răspicat, văd ca prioritate Spitalul Regional Timişoara şi Spitalul Regional Brăila-Galaţi”, spunea încă europarlamentarul Cristian Bușoi, la Brăila.

Astăzi, Alexandru Bucălău, un umil consilier județean, încearcă să intre în discuții de ”oameni mari” arătând cu degetul spre lipsa spitalului regional Brăila-Galați, în condițiile în care PNL a avut 3 prim-miniștrii în ultimii aproape 4 ani. Ceea ce nu spune Bucălău este că în 2019 PNL le promitea brăilenilor spitalul regional.

”Locuitorii din zona Brăila-Galaţi, cea mai mare aglomerare urbană după Bucureşti, încă trăiesc din promisiunile mincinoase ale social-democraţilor că vor a avea un Spital Regional, unul care să deservească cele două judeţe”, transmite cu mult tupeu liberalul.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Și continuă Bucălău să ne zică cum spitalul regional este doar o promisiune electorală folosită pentru a ”mulge” voturi: ”În realitate, povestea Spitalului Regional a fost o vacă de muls voturi. La teorie s-a stat bine, dar în practică nu s-a săpat măcar o groapă, darămite să se pună vreo cărămidă”.

Partea bună a acestei situații este că măcar acum, în ultimul ceas, un liberal are curajul să recunoască în fața electoratului că PNL duce campanii mincinoase, cu promisiuni electorale departe de adevăr.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry