Decizie finală: Varga rămâne în PNL, cel puțin până la Congres!

Președintele Comisiei de Organizare a Congresului Național, Theodor Stolojan, a cerut ca PNL Brăila să ia toate măsurile necesare pentru a-l reintroduce pe Varga în baza de date a membrilor.

Liberalii, prin art. 2 al deciziei Cocon nr. 4 din 8 iunie 2021, au stabilit ca până la Congresul din toamnă niciun membru să nu fie exclus.

Reamintim faptul că fostul deputat Vasile Varga a fost exclus din partid, la propunerea lui Cătălin Canciu, în cadrul Biroului Politic Local. La acea dată liberalii l-au acuzat pe Varga, în urma deciziei fostului deputat de a cere pensie specială.

Membrii Biroului Politic Local al Partidului Naţional Liberal – Filiala Brăila, au sancţionat într-un mod liberal, demersul juridic al domnului Vasile Varga, fost deputat. Cu toate că parlamentarii Partidului Naţional Liberal au sustinut în repetate randuri şi au votat în unanimitate eliminarea “pensiilor speciale” ale parlamentarilor, domnia sa a introdus o actiune în instanţă, în contradictoriu cu Parlamentul României, cauză ce face obiectul dosarului nr. 732/113/2021, aflat pe rolul Tribunalului Brăila – Secţia I civilă, cu termen de judecată la data de 28 iunie 2021.

Datorita faptului că, poziţia domnului Vasile Varga, fost deputat, este în contradictoriu cu cea a Partidului Naţional Liberal, din care face parte, membrii Biroul Politic Local au propus excluderea din Partidul Naţional Liberal, conform Statutului. Fără respectarea Statutului şi a principiilor liberale, niciodată nu vom fi un exemplu demn de urmat”, spuneau liberalii la acea dată.

În fapt, majoritatea liberalilor recunosc că decizia de a-l exclude pe Varga vine în urma demiterii lui Cătălin Canciu de la conducerea Inspectoratului Școlar, Varga fiind unul din susținătorii lui Cătălin Boboc la președinția Organizației Județene.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry