Deputatul Nicu Niță, critici dure la adresa Guvernului: ”Au distrus agricultura!”

Parlamentarii PSD atrag atenția asupra dezastrului prin care coaliția de guvernare va distruge definitiv satele românești.

Deputatul PSD de Brăila, Nicu Niță, preconizează că, începând cu data de 1 august, România va importa mai mult de trei sferturi din necesarul de carne de porc, pentru consum.

”Amenzile sunt foarte mari, peste 8.000 de lei! Acest Guvern este hotărât să distrugă tot ce a mai rămas din satul românesc. Armata, Jandarmeria și Poliția vor putea intra în curțile oamenilor să se asigure că nu cresc scroafe de reproducție, iar medicii veterinari vor fi obligați să omoare și să preia toate scroafele de reproducție din gospodăriile țăranilor! Colegii mei de la Senat au înaintat un memoriu către ministrul Adrian Oroș prin care cer retragerea Ordinului privind interzicerea înmulțirii și creșterii porcilor în gospodăriile românilor”,

a declarat deputatul PSD.

În aceste condiții, producătorii locali avertizează că pot asigura doar 30% din necesarul de carne de porc pentru consumul intern, România fiind în situaţia de a importa restul de 70% pentru a asigura securitatea alimentară a populaţiei, în condiţiile actuale de răspândire a pestei porcine africane şi a pandemiei COVID-19.

În ceea ce privește măsurile implementate de coaliția de guvernare, până la acest moment, deputatul Nicu Niță consideră că Ministerul Agriculturii este foarte prost gestionat.

”Au tăiat, au mințit și au distrus! Cu asta se pot lăuda ei. Au interzis creșterea porcilor in gospodăriile țărănești! Au tăiat subvențiile ANT -1 €! Au tăiat ajutorul de COVID! Au mințit: despăgubirile pentru secetă NU s-au mai dat! Au distrus agricultura! Nu au alocat banii pentru subvenția la motorină! Au distrus programul TOMATA, USTUROIUL și OAIA! Au distrus Camera de comerț Unirea ! Au distrus PNRR și am rămas fără banii europeni în agricultură!

Pe lângă aceste ”crime” împotriva satelor românești, fermierii trebuie să înțeleagă că ceea ce PNL distruge acum, niciun guvern nu va putea să mai refacă. Efectele deciziilor proaste, luate în grabă acum, se vor resimți peste ani și ani, în nivelul de trai al țăranului român, dar și în sănătatea noastră, a consumatorilor, care vom ajunge să importăm până și produsele noastre tradiționale”,

a declarat deputatul Nicu Niță.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry