Deputatul Nicu Niță: ”PSD a finalizat pachetul de măsuri pentru protejarea populației în fața scumpirilor alarmante la energie și gaze!”

Liderii PSD au anunțat luni dimineață faptul că au stabilit deja măsurile în domeniul energiei și urmează să le discute în ședința de coaliție.

Pentru consumatorii casnici s-au stabilit următoarele măsuri:

  • Se plafonează prețul energiei electrice active la 0,308 lei/kwh, se acordă o compensație de 0,29 lei/kwh și se aplică TVA redus la 5%;
  • Se plafonează prețul gazelor la 0,2 lei/kwh, se acordă o compensație de 0,06 lei/kwh și se aplică TVA redus la 5%;
  • Pragul de consum lunar pentru care se aplică plafonarea crește la 500 kwh/lună, la electricitate, și la 400 mc/lună la gaz.

”Aceste măsuri trebuie aplicate de la 1 februarie, fiindcă suntem în plină iarnă, iar românii au mare nevoie acum de aceste măsuri. Partidul Social Democrat va prezenta aceste măsuri în ședința Coaliției. Partenerii din coaliție trebuie să înțeleagă că românii așteaptă măsuri eficiente și rapide din partea Guvernului”,

spune deputatul PSD Nicu Niță.

Pentru economie și infrastructura critică (școli, spitale), pentru perioada 1 Februarie – 1 Mai 2022:

  • Se plafonează prețul final al energiei electrice la 0,700 lei/kwh, cu TVA de 5% inclus
  • Se plafonează prețul final al gazelor la 0,300 lei/kwh, cu TVA de 5% inclus;
  • Pentru contractele în derulare al căror nivel este sub prețul plafonat, rămân în derulare în condițiile contractuale, singura diferență fiind că li se aplică TVA redus de 5%.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry