Deputatul Nicu Niță(PSD) îi răspunde primarului Meiroșu(PNL): ”Unele partide nu au vrut să voteze! PSD merge în continuare cu mărirea de salarii a angajaților din administrația publică!”

În cadrul unei întâlniri organizată de Asociația Comunelor din România – Filiala Brăila, primarul PNL al comunei Surdila-Greci a cerut parlamentarilor brăileni să modifice legea salarizării aleșilor locali și a funcționarilor publici din primării.

Ionel Meiroșu a comparat veniturile unui profesor sau a unui asistent medical cu cele din administrația publică locală. Edilul spune că nu este normal ca parlamentarii să nu ia în calcul aceste diferențe salariale. Mai mult, Meiroșu consideră că primarii au fost în linia întâi alături de asistente în perioada pandemiei, însă ei nu au luat bani ”cu găleata”.

Deși în sală se afla și președintele PNL, deputatul Alexandru Popa, răspunsul la întrebările primarului Ionel Meiroșu au venit din partea deputatului PSD Nicu Niță.

”În primul rând v-aș ruga respectuos să ne faceți un draft cu tot ceea ce am discutat astăzi, pe fiecare domeniu în parte, ca să venim în ajutorul dumneavoastră. La foarte multe dintre proiectele care s-au discutat eu am luat parte și am fost și inițiator, poate să vă confirme doamna primar de la Unirea, domnul primar de la Chiscani.

În privința salarizării, cu tot respectul pe care îl am față de dumneavoastră, de două ori a venit la noi in Parlament acest proiect cu privire la mărirea de salarii a primarilor. Unele partide, dar nu vreau să fac politică acum, nu au vrut să voteze. Să-și asume! Noi mergem în continuare, PSD merge în continuare cu mărirea de salarii a primarilor și a angajaților primăriilor”,

a declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Parlamentul a adoptat în septembrie o lege care prevede majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, președinți de Consilii Județene și vicepreședinți.

Cu 168 de voturi pentru, 79 de împotrivă şi 4 abţineri, deputații au votat majorarea salariilor din administrația publică locală, adică pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene.

Legea a fost însă contestată la Curtea Constituţionlă de USR. Conform legii, salariile primarilor din mariile municipii vor crește cu 1.650 lei brut, până la 17.250 de lei brut. Cele ale primarilor din oraşe mari mari vor ajunge la 13.800 de lei (cu 1.300 de lei în plus), iar edilii comunelor mari vor ajunge să câștige 11.500 de lei brut, față de 10.500 în prezent.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry